• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Підготовка до відзначення 100-річчя Василя Сухомлинського

Вчора, 24 січня, відбулося перше засідання оргкомітету з підготовки та проведення в області заходів з відзначення 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Петровича Коваленка. У засіданні взяла участь донька педагога Ольга Сухомлинська, яка є академіком Національної академії педагогічних наук України. Вона, зокрема, й проінформувала про заходи, що розроблено Академією до ювілею її батька. Долучилися до обговорення плану заходів ректор Центрльноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Олег Анатолійович Семенюк та проректор з наукової роботи Сергій Павлович Михида, а також керівники освітніх закладів обласного центру, працівники профспілок та інші співорганізатори.

01 26

“З-поміж низки заходів обласної програми Володимир Таборанський виокремив ключові: реконструкцію приміщення Павлишської школи, де викладав педагог, та оновлення експозицій музею Василя Сухомлинського. Також протягом року планується проведення 47-го Зльоту молодих вчителів, Міжнародної наукової конференції, творчих лабораторій, семінарів, презентації книги, видання збірників статей, атласу, навчально-методичних посібників та інших заходів, приурочених цій знаменній події. Нині Кіровоградщиною "крокує" обласний педагогічний марафон "Штрихи до портрета Василя Сухомлинського", організатором якого є Інститут післядипломної освіти”, - повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський.

Один з найважливіших заходів — Міжнародна наукова конференція, яка відбудеться восени, яка триватиме два дні. На захід завітають педагоги з усіє України, аби поділитися досвідом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись