• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Всеукраїнські олімпіади для вступників-2018: підсумки

Наприкінці минулого тижня, 11 травня, відбувся другий – очний етап Всеукраїнських олімпіад Ценральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти з математики, фізики, біології та географії.

Олімпіади проводяться другий рік поспіль зі спеціальностей, визначених  Переліком спеціальностей, яким надається особлива підтримка, при вступі на які можуть нараховуватись до 20 додаткових балів до оцінки одного з предметів у сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання.

Олімпіади – це змагання на високому і найвищому рівнях, тому до розроблення олімпіадних завдань були залучені провідні науково-педагогічні працівники фізико-математичного та природничо-географічного факультетів університету.

Як відомо розв’язування олімпіадних завдань посильне лише окремим здібним і досить гарно підготовленим учасникам оскільки майже кожне таке завдання вимагає особливого підходу і розуміння, а процес розв’язування не лише граничної уваги, а й волі до подолання труднощів та твердих навичок розв’язування шкільних задач. Виконання розв’язку потребувало від учасників обґрунтуванню законами і правилами відповідної наукової галузі з дотриманням прийнятої термінології, що дає підстави охарактеризувати ці завдання як завдання підвищеної складності, не стандартні за умовою і методами їх розв’язання.​​

Близько 80 учасників першого дистанційного етапу олімпіад, який тривав майже місяць, та подолали 75 бальний бар'єр від 100 максимально можливих, продовжили змагання на другому очному етапі.

Учасники очного етапу Олімпіад, які набрали 90 і більше балів від 100 максимально можливих, здобули право збільшити свої шанси при вступі на фізико-математичний та природничо-географічний факультет ЦДПУ ім. В. Винниченка, – отримали додаткові [1-20] бали  до одного з предметів у сертифікаті ЗНО 2016, 2017 або 2018 років.

Сподіваємося, що проведення Всеукраїнських олімпіад Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка стало для учасників гарним стартом цьогорічної вступної кампанії та запорукою вступу на омріяну спеціальність, а для університету - виявленням обдарованих вступників, наданням їм допомоги у виборі професії, доборі талановитої молоді для поповнення студентських рядів нашого університету.

Більш детальна інформація про перебіг подій за посиланням: www.cuspu.edu.ua/ua/olimpiady-dlia-vstupnykiv

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись