• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення» (6 жовтня 2022 року)

Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення» (6 жовтня 2022 року)

6 жовтня на факультеті педагогіки, психології та мистецтв за ініціативи кафедри дошкільної та початкової освіти відбулася Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення».

Василь Сухомлинський як педагог надто великий і надто глибокий у своїх педагогічних концепціях, щоб їх можна було майбутнім учителям засвоювати лише на лекціях та практичних заняттях. Кожний, хто прагне бути учителем сучасним, учителем високого професійного рівня, має постійно підніматися до Сухомлинського, дослуховуватися до його ідей та порад, пізнавати їх. А що ці ідеї є по-справжньому сучасними і повністю гармонізують з ідеями нової української школи, можна було переконатися, слухаючи доповіді на традиційній науковій студентській конференції «Вивчення й впровадження ідей Василя Сухомлинського в практику сьогодення», яка відбулася сьогодні на базі ЦДПУ. В конференції брали участь Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка. Цього року конференція пройшла у змішаному форматі.

До молодих науковців ЦДПУ ім. Володимира Винниченка  приєдналися не лише студенти Олександрійського педагогічного фахового коледжу, що носить ім’я Василя Сухомлинського, а й студенти та педагогічні колективи ще двох інших педагогічних коледжів: Балтський педагогічний фаховий коледж та Жовтоводський фаховий педагогічний коледж.

З привітальним словом до учасників конференції звернулися декан факультету педагогіки, психології та мистецтв, професор Галета Ярослав Володимирович та в. о. завідувача кафедри дошкільної та початкової освіти Котелянець Наталка Валеріївна. Від професорсько-викладацького складу з доповіддю виступила організатор конференції, доцент Баранюк Ірина Григорівна.

Учасники конференції з цікавістю слухали спогади Калініченко Надії Андріївни – доктора педагогічних наук, професорки, Заслуженого вчителя України, лауреата обласної педагогічної премії імені В. О. Сухомлинського (тема доповіді «Незабутні зустрічі з Василем Сухомлинським»).

Цікаві та змістовні були доповіді студентів нашого університету та інших закладів вищої освіти.

Немає сумніву, що конференція дала її учасникам поштовх до зацікавленого та поглибленого вивчення наукової та творчої спадщини нашого земляка ‒ одного з найбільших педагогів нового часу.

Інформацію підготувала організатор конференції,
доцент кафедри дошкільної та початкової освіти
Баранюк Ірина

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись