• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Мистецтво як ліки: лекція в ЦДУ ім. В. Винниченка

Мистецтво як ліки: лекція в ЦДУ ім. В. Винниченка

Минулої суботи викладачі кафедри мистецької освіти, професор Алла Растригіна, доценти Жанна Колоскова, Інга Шевченко та студенти- музиканти слухали відкриту лекцію професора Единбурзького університету Найджела Осборна на тему: «Налаштування та співрегуляція через травмоінформоване мистецтво», організовану проректором з науково-педагогічної, творчої роботи та інноваційного розвитку Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, професором Юлією Ніколаєвською.

Лекція проводилася в межах багатовекторного Британського міжнародного проєкту “Арт-комунікації та травмоінфомоване мистецтво”, в якому від України залучені чотири університети: ХНУМ ім. І. Котляревського, ЛНУ ім. І. Франка, Український Католицький Університет, ЦДУ ім. В. Винниченка, ПНУ ім. В. Стефаника.

Прикметним є те, що саме наш університет став першим, де в цьому навчальному році розпочалася системна робота за програмою “Мистецтво та комунікації”. Нагадаємо, що вона спрямована на підготовку студентів до відновлення й підтримки метального здоров’я дітей. ЦДУ став опорним майданчиком для продовження протягом 2024/25 навчального року наукової дослідно-експериментальної роботи за програмою “Травмоінформована допомога через мистецтво: педагогіка та практика”. Наприкінці квітня до роботи приєднаються провідні науковці Лондонського університету мистецтв та Лондонського Королівського коледжу з онлайн-лекціями для студентів.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись