• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Андріївські вечорниці

13 грудня студенти факультету педагогіки та психології стали учасниками «Андріївських вечорниць», які влаштувала Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва спільно з ГО ТІМО «Відкриті двері» за підтримки Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА.

Споконвіку в Україні на Андрія проводять святкові вечорниці з різноманітними розвагами: піснями, танцями, «Кусанням Калити», святковою вечерею та дівочим ворожінням. Свідками та учасниками такого заходу стали наші студенти.

На початку перед гостями виступив священик Соборного храму Благовіщення Пресвятої Богородиці Іван Верескун, який розповів глядачам про свято Андрія Первозванного. Продовжили розважати гостей чудові колективи Кіровоградщини. Одним з таких колективів стали наші студенти факультету педагогіки та психології. Вони розіграли старовинний обряд кусання Калити. Тож, на сцені були студентки 2-го курсу Нінель Чижова, Аліса Кушнірова, Аліна Рачкован та Анастасія Олексієнко і студенти 1-го курсу Сергій Нетребенко, Святослав Генник та Антон Посний.

Юні актори змогли розвеселити публіку та додати неповторної атмосфери цьому заходу. На деякий час ми перенеслися в ті сиві часи, коли молодь відзначала народні свята та шанувала обряди. Наших акторів глядачі зустріли дуже тепло, а обласне телебачення взяло у них інтерв’ю та попросили окремо розіграти сценку.

Також приємним сюрпризом стало запрошення взяти участь у різноманітних розвагах: ворожінні, українських забавах, передноворічних майстер-класах. Наприкінці було запропоновано переглянути новорічні кінострічки. Час промайнув швидко і непомітно.

Наостанок хочу подякувати організаторам свята за запрошення і можливість спробувати себе в ролі акторів.

Повідомлення підготувала студентка 2-го курсу Анастасія Олексієнко.

Інформацію надано факультетом педагогіки, психології та мистецтв
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись