• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Україна: політичні процеси»

«Україна: політичні процеси»

За роки своєї незалежності Українська держава пройшла складний конституційний процес від Декларації про Державний суверенітет України (16 липня 1990 р.), укладання Конституційного договору між Президентом України і Верховною Радою України (8 червня 1985 р.) до прийняття 28 червня 1996 року Конституції України – та обрала демократичний тип суспільно-політичного устрою. Тим самим Україна завершила початковий етап перехідного періоду – проголошення незалежності, набуття атрибутів державності і перейшла до етапу розвитку демократичних процесів у політичній та економічні сферах.

В рамках святкування 30-річчя Незалежності України співробітники бібліотеки презентують наступну експозицію історичної подорожі Україною «Україна: політичні процеси».

Представлена література висвітлює основні віхи становлення і розвитку політичної науки, теорію політичної влади, сутність політичної системи, складові політичного процесу. А також матеріали виставки аналізують такі категорії як влада, держава, партії лідерство, найбільш важливі проблеми політичної науки, основні дослідницькі підходи до політичного аналізу, його методи, аналіз та прогнозування.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись