• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Масляну зустрічаємо, зиму проводжаємо, весну закликаємо

9 березня до народного циклу весняних свят – Масляного тижня – бібліотекарями універсального читального залу з участю учнів Педагогічного ліцею був проведений масовий захід «Масляну зустрічаємо, зиму проводжаємо, весну закликаємо», до якого була приурочена розгорнута книжкова виставка «Перлина народних звичаїв».

Засобами театралізованого дійства працівники бібліотеки мали на меті звернути увагу молоді до звичаїв та традицій українського народу, поглибити ці знання на основі народознавчих довідок, веселих конкурсів, захоплюючого ярмарку та смачних пригощань господарки свята Масляної.

Хлопці та дівчата з цікавістю сприймали інформацію про традиції нашого народу. З радістю випробували себе у ролі кухарів, знавців-інтелектуалів минулого України, продемонстрували вміння водіння хороводів. Із примовками господиня закликала гостей на ярмарок, розпродуючи свої товари за пісню, танок, гарний комплімент. Із захопленням юні покупці демонстрували свої таланти, отримуючи товар, що приглянувся. І ось нарешті господарка Масляного дійства запросила посмакувати млинцями з варенням та узваром.

Наприкінці святкування гості висловили вдячність організаторам заходу, погодившись відвідати й інші дати народного календаря. 

Інформацію надано Бібліотекою КДПУ

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись