• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Я –по натурі реаліст»

В читальному залі філологічних дисциплін з 8 грудня експонується книжкова виставка, яка присвячена одному з найкращих майстрів художнього слова у французькій і світовій літературі Гюставу Флоберу.

Рубрики експозиції знайомлять з літературним портретом і творчою спадщиною письменника, що надає можливість зрозуміти як народжувалася чудова й гірка проза Гюстава Флобера, реаліста і водночас романтика. До уваги читачів художньо досконалі переклади творів Г. Флобера українською мовою М. Лукаша, М. Гайдая, Д. Паламарчука із серії «Бібліотека світової літератури». Студентам пропонується переглянути методичну рубрику «Молодому вчителеві до уроку», яка містить тематичні розробки уроків.

Мета виставки – переконати читача, що автор «Пані Боварі», «Саламбо», «Виховання почуттів» близький нам і сьогодні, тому що мужньо ставав на захист правди, гуманності й краси.

Шановний Читачу! Маєте щасливу нагоду долучитися до дивовижного світу героїв Г. Флобера, який увійшов у світову літературу як видатний майстер психологічного аналізу.

Структура виставки:

творчий доробок;

літературний портрет;

молодому вчителеві до уроку

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись