• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Дистанційна виробнича практика «У групах дошкільного віку»  (зустріч з вихователем)

Дистанційна виробнича практика «У групах дошкільного віку» (зустріч з вихователем)

29.04.2021р. у здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта ОП Дошкільна освіта та Початкова освіта денної та заочної форм навчання (групи ДП18Б, ДП17Б, ДП18БЗ) у рамках проходження виробничої практики «У групах дошкільного віку» відбулася зустріч із Вікторією Леонідівною Трохимчук – вихователем Новоукраїнського комунального дошкільного навчального закладу «Берізка» Кіровоградської області.

Практиканти відчули, що таке любити свою професію через щирі поради для спілкування із дошкільнятами та їх батьками; дізналися, як розвивати допитливість і виховувати жагу до пізнання, експериментування.

Приклади занять з розвитку мовлення за методикою Л. Шелестової впроваджує вихователька вже 10 років і її надбання переймають колеги. Авторське бачення Вікторія Леонідівна висвітлила у посібнику «Від природи – до дитинки, навчаємося читати без зупинки», розробила цікавий прийом «Загадкові мішечки» з природнім матеріалом для вивчення літер і звуків.
Напрямок роботи групи дошкільнят, з якою працює В. Л. Трохимчук, полягає в екологічному вихованні засобами організації дослідницької діяльності та впровадження інноваційних технологій у навчальний процес. Прикладами її роботи є теплиця на вікні, вирощування й висаджування у ґрунт розсади огірків та помідорів дітьми та ласування влітку й восени зібраними плодами; живий куточок з черепашкою Глашою; систематичні фенологічні спостереження й ведення календаря, створеного вихователькою власноруч. (https://youtu.be/Z011Exr_1mM ) (https://youtu.be/9PV0CJn4uRk )

Багато цікавинок щодо організації сну, загартовування, прогулянок та занять з дітьми різного віку в садочку відкрила студентам фахівець із 20-ти річним стажем роботи.
Бесіда відбулася невимушена, мотивуюча до свідомого вибору майбутньої професійної діяльності.

Інформація підготовлена факультетським керівником практики Н. М. Андросовою.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись