Заходи спрямовані на запобігання корупції

Робота уповноваженого щодо запобігання корупції в університеті

Робота уповноваженого щодо запобігання корупції в університеті

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті ім. В. Винниченка доцент Олена Окопник з 20 по 23 червня 2022 р. проводила онлайн-зустрічі з науково-педагогічним складом кожного з п’яти факультетів університету.

На заходах, які є частиною системної роботи уповноваженої, пані Олена надала роз’яснення Закону України «Про запобігання корупції», його основних складових, суб’єктів, на яких поширюється закон, поняття неправомірної вигоди та особливості співпраці близьких родичів, а також звернула увагу на особливості відповідальності суб’єктів, що порушують Закон «Про запобігання корупції».

Антикорупційна обізнаність серед викладачів є необхідною частиною програми із забезпечення принципів академічної доброчесності в системі вищої освіти. Такі заходи допомагають забезпечити реалізацію державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції.

Викладачі факультетів активно задавали питання, висловлювали свої думки та дискутували щодо нагальних проблемних питань. Дискусії, безумовно, допомогли учасникам зустрічей краще зрозуміти основні аспекти у сфері запобігання та протидії корупції.

Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції
О.М. Окопник