Заходи спрямовані на запобігання корупції

В університеті відбулися заходи із запобігання корупції

В університеті відбулися заходи із запобігання корупції

Корупція як негативний соціальний чинник суспільного життя є суттєвою перешкодою для розбудови правової держави та громадянського суспільства в Україні, заважає демократичним перетворенням, зводить нанівець важливі реформаторські починання, не сприяє позитивному іміджу України в міжнародних відносинах

Корупція згубно впливає на виховання молодого покоління, спричиняє знецінення суспільних ідеалів, зниження якості освіти й науки. Тому подолання корупції в освітній сфері є надзвичайно актуальною проблемою.

Відповідно до Антикорупційної програми Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Уповноважена особа з питань запобігання та протидії корупції, доцент Олена Окопник протягом жовтня 2023 року провела профілактичні заходи щодо запобігання корупційних проявів серед студентів перших курсів усіх факультетів нашого навчального закладу.

Пані Олена зазначила: «За умови ефективної роз’яснювальної роботи серед студентів, ставлення до такої практики як до неприйнятної може  і повинно змінитись. Таким чином антикорупційний потенціал суспільства, зокрема серед молоді у сфері вищої освіти, значно зросте».