Зарахування вступників за співбесідою

1. Проходять вступні випробування у формі співбесіди та в разі позитивного висновку про проходження співбесіди рекомендуються до зарахування:

  • особи з інвалідністю внаслідок війни відповідно до пунктів 10-14 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • особи, яким Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» надане право на прийом без екзаменів до державних закладів вищої освіти за результатами співбесіди;
  • особи з інвалідністю, які неспроможні відвідувати заклад освіти (за рекомендацією органів охорони здоров’я та соціального захисту населення).

Якщо такі особи рекомендовані до зарахування на відкриту або фіксовану (закриту) конкурсну пропозицію, то вони зараховуються на місця державного замовлення (крім випадку, коли в заяві зазначено: «претендую на участь у конкурсі виключно на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб»).

2. Співбесіда складається за програмою зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсного предмету (предметів), до якого застосовується найвищий невід’ємний ваговий коефіцієнт (додаток 1.3) на цю конкурсну пропозицію (додаток 1.1), окрім спеціальностей, для вступу на які передбачено складання творчих заліків та творчих конкурсів, для них розробляються окремі програми співбесід.

Програми співбесід, які включають і порядок оцінювання результатів співбесіди, затверджуються Головою приймальної комісій ЦДПУ ім. В. Винниченка не пізніше ніж за три місяці до початку прийому документів.

3. ЦДПУ ім. В. Винниченка оприлюднює списки осіб, рекомендованих до зарахування за результатами співбесіди, з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного бюджету (за державним замовленням) не пізніше 12.00 години 20 липня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного замовлення до 10.00 години 23 липня, а також подати письмову заяву про виключення заяв на інші місця державного замовлення. Зарахування цієї категорії вступників за державним замовленням відбувається не пізніше 15.00 години 23 липня. Заяви зарахованих осіб на інші місця державного замовлення виключаються впродовж 23 липня.

Особи, які за результатами співбесіди не були зараховані на місця державного замовлення, мають право брати участь у конкурсі на загальних засадах відповідно до конкурсного балу.