Заходи спрямовані на запобігання корупції

У ЦДПУ відбувся круглий стіл «Захист прав та гарантії захисту викривачів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»

У ЦДПУ відбувся круглий стіл «Захист прав та гарантії захисту викривачів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції»

Кожного року 9 грудня у Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка проводиться круглий стіл, присвячений Міжнародному дню запобігання корупції. Тема цьогорічного заходу: «Захист прав та гарантії захисту викривачів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», організаторами якого є уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності кандидат юридичних наук, доцент Окопник О.М. та доцент кафедри права та правоохоронної діяльності кандидат юридичних наук, доцент Драгоненко А.О.

У заході взяли участь здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (наукового) рівнів вищої освіти зі спеціальності «081 Право» та здобувачі другого (магістерського) вищої освіти зі спеціальності «262 Правоохоронна діяльність». Метою цього заходу є залучення студентської молоді до наукової діяльності, що сприяє підвищенню обізнаності щодо антикорупційної реформи, усвідомленню негативних наслідків корупції, формуванню нульового рівня толерантності до корупційних проявів, вихованню поваги до закону, а також розвитку вмінь і навичок аналізувати факти прояву корупції, аргументувати власну позицію і розвивати творче мислення.

На початку круглого столу з вітальним словом виступили декан факультету історії, бізнес-освіти та права Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка кандидат історичних, доцент Філоретова Л.М. та завідувач кафедри права та правоохоронної діяльності кандидат юридичних наук, доцент Мілова Т.М. які зазначили, що на сьогоднішній день роз’яснення питання щодо вимагання та провокації хабарів, антикорупційна поінформованість серед викладачів та студентів є нагальною та необхідною і тому проведення наукових заходів правового характеру для сучасної молоді є вкрай важливими.

Варто наголосити, що доповіді учасників круглого столу були не лише змістовними, але й актуальними. Спостерігалося щире бажання здобувачів освіти дослідити ті питання запобігання корупції, котрі є значимими у період здійснення реформ.

Висловлюємо вдячність доповідачам та їх науковим керівникам за участь у заході. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Кафедра права та правоохоронної діяльності