istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Світ без корупції: міф чи реальність

Світ без корупції: міф чи реальність

13 грудня 2018 року на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка за ініціативою уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції пройшов круглий стіл на тему «Світ без корупції: міф чи реальність»,

в якому взяли участь та виступили декан факультету історії та права доцент Філоретова Л.М., доктори юридичних наук, професори Гриценко В.Г. і Манжула А.А., заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Потьомкін О.О. та головний спеціаліст з питань запобігання і виявлення корупції цього управління Бизов І. М., заступник начальника відділу прокуратури області Назарук С. Л., начальник відділу Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Морозова О. Л., завідувачі кафедр Бабак О.І. і Чорний О.В., керівник Юридичної клініки Університету Владимирова В.І., доцент кафедри мовних та гуманітарних дисциплін № 2 Донецького національного медичного університету Зеленко І. П., представники Кропивницького осередку Ліги студентів АПУ та студенти ІІІ- ІV курсів, аспірантів спеціальності "Право" факультету історії та права ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Учасники круглого столу презентували змістовні доповіді присвячені: міжнародному досвіду боротьби з корупцією; організації діяльності органів прокуратури України у сфері запобігання і протидії корупції; заходам, що здійснює управління юстиції в забезпеченні реалізації державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції, а також основним аспектам антикорупційної кампанії у системі безоплатної правової допомоги, висловлювали свої окремі думки та дискутували щодо нагальних проблемних питань.

Саме завдяки участі в дискусії вчених та галузевих спеціалістів присутні на заході студенти змогли краще зрозуміти основні аспекти у сфері запобігання та протидії корупції. Учасники круглого столу зазначили, що процес реформування законодавства держави з метою еволюції правової системи і наближення України до передових світових показників рівня життя відбувається планомірно, проте через відсутність дієвих важелів боротьби з корупцією, лояльне ставлення частини громадян до вказаного явища спостерігається суттєве гальмування проведення реформ і розвитку держави, а також запропонували проведення в подальшому наукових досліджень у цій сфері з метою їх впровадження в практичній діяльності органів публічного адміністрування.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права