fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Відбулася звітна конференція з виробничої педагогічної практики у школі студентів ІV курсу спеціальності “Середня освіта (Географія)”

Відбулася звітна конференція з виробничої педагогічної практики у школі студентів ІV курсу спеціальності “Середня освіта (Географія)”

4 квітня 2024 року студенти, які навчаються за освітньою програмою “Середня освіта (Географія) та краєзнавчо-туристична робота” денної та заочної форми навчання підвели підсумки виробничої педагогічної практики у школі.

В цьому році студенти ЦДУ проходили практику виключно в очному форматі, але при цьому вони адаптувалися до змішаного режиму роботи закладів загальної середньої освіти, які були базами практик. Тому здобувачі вищої освіти мали можливість отримати досвід проведення уроків в очному та дистанційному режимах. Загалом за період практики студенти провели по 10 уроків географії та по 4 заходи краєзнавчо-туристичного спрямування в одному з 6-8 класів. Окрім того, вони проводили позакласну роботу з географії, виконували обовʼязки класного керівника, проводили виховну роботу в класі та здійснювали психолого-педагогічні дослідження учнівського колективу, складали кейс з  порадами та рекомендаціями для розв'язання певної психолого-педагогічної проблеми, що впливає на розвиток учнівської групи.

На звітній конференції були представлені доповіді, в яких студенти висвітлили методичні аспекти застосування інтерактивних та дистанційних технологій на уроках географії; особливості організації групової роботи учнів в процесі навчання географії; окреслили коло методів і прийомів навчання, які найчастіше застосовували на уроках; поділилися досвідом організації та проведення краєзнавчо-туристичних заходів тощо. Значна увага доповідачів була приділена різним електронним освітнім ресурсам для організації дистанційного навчання загалом,  а також специфічним онлайн-ресурсам, які можна застосовувати саме при викладанні географії.  Окрім того, студенти поділилися враженнями від практики, обговорили основні проблеми, з якими зіткнулися в школі, обмінялися думками щодо їх розвʼязання тощо.

У другій частині конференції методисти Маслова Наталія Миколаївна (з географії та краєзнавчо-туристичної роботи), Кравцова Тетяна Олександрівна (з педагогіки) та Мельничук Сергій Костянтинович (з психології) проаналізували роботу студентів під час практики та подану ними звітну документацію, висвітлили позитивні риси, окреслили проблемні моменти та надали рекомендації з їх вирішення.

Дякуємо адміністрації та вчителям закладів загальної середньої освіти, які прийняли наших студентів, надали їм можливість отримати перший досвід практичної діяльності, забезпечили методичне керівництво практикою!

Вітаємо студентів 4 курсу з успішним проходженням педагогічної практики! Перший крок на професійній ниві зроблено! Далі — справа за Вами!