fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи

Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи

Студенти та викладачі кафедри математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка долучилися до навчання за програмою «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи».

Відповідно ними був прослуханий 06.03.2024 вебінар та виконані передбачені програмою завдання. За підсумками навчання здобуто базові знання щодо:

  • принципів та норм академічної доброчесності, вміння застосовувати їх у науковій та освітній діяльності;
  • вимог законодавства у сфері академічної доброчесності, вміння інтерпретувати їх у контексті власної професійної діяльності;
  • вміння виявляти потенційні ризики та можливості застосування штучного інтелекту з огляду на забезпечення академічної доброчесності.

Отримані за результатами проходження програми результати значно сприяють професійному зростанню, дозволяючи аналізувати законодавчі вимоги в області академічної доброчесності та застосовувати їх у рамках власної професійної діяльності. Набуті знання та практичні вміння з академічної доброчесності є важливим внеском у розвиток сучасного освітньо-наукового середовища. Для студентів підвищення кваліфікації в рамках цієї ініціативи стало не лише кроком у напрямку зміцнення академічних цінностей, але й важливим етапом у підготовці майбутніх лідерів, які віддані принципам моралі та високої етики.

Інформацію підготували д.пед.н., проф. М.І.Садовий та д.пед.н., проф. О.М.Трифонова