fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Участь у круглому столі «Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції»

Участь у круглому столі «Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції»

18 квітня о 14.00 у залі засідань Вченої ради ЦДУ імені Володимира Винниченка відбулась профорієнтаційна онлайн-зустріч у форматі круглого столу «Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції», організована Державною митною службою України.

Представники структурних підрозділів Держмитслужби та керівники територіальних органів Держмитслужби і Громадської ради спілкувалися зі здобувачами освіти та викладачами. Вони розповіли присутнім про особливості митного контролю й оформлення товарів у воєнний період, імплементацію європейського митного законодавства, спрощення, цифровізацію митних процедур, управління персоналом й особливості роботи в митних органах. Також під час круглого столу представники університетів обговорили взаємодію та співробітництво митних органів із закладами вищої освіти.

До заходу активно долучилися студенти й викладачі кафедри менеджменту та підприємництва, кафедри математики та цифрових технологій та кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти, зокрема здобувачі вищої освіти спеціальностей: 051 «Економіка», 073 «Менеджмент», 112 «Статистика», 015.39 «Професійна освіта (Цифрові технології», 122 «Комп’ютерні науки», 014.09 «Середня освіта (Інформатика)» та 014.10 «Середня освіта (Технології)».

Ця зустріч, без сумніву, була результативною для всіх учасників. Для здобувачів і представників закладів вищої освіти це можливість докладно ознайомитися з діяльністю Державної митної служби та її HR-стратегією. Цінними були поради від представників територіальних органів Держмитслужби щодо вимог до підготовки кадрів митного спрямування, зокрема пропозиції стосовно конкретних освітніх компонентів, які дають змогу досягти потрібних компетентностей майбутнім спеціалістам. Для Державної митної служби це можливість поповнити свій кадровий потенціал молодими спеціалістами, які успішно реалізують свої знання та вміння у митній справі.

Митна служба України відкриває шлях до цікавих та перспективних можливостей на державній службі. І саме молодь має розбудовувати новітню ефективну митну систему згідно стандартів європейської інтеграції України.

Підготувала доцент кафедри інформатики,
програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти
Присяжнюк О.В.