fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Виробнича практика магістрів-цифровиків за спеціалізацією

Виробнича практика магістрів-цифровиків за спеціалізацією

Програма підготовки фахівців-магістрів за освітньою програмою Професійна освіта (Цифрові технології) передбачає проходження виробничої практики за спеціалізацією. Нині цифровізація охопила всі сфери діяльності людства, тому спектр бази практики для здобувачів освіти досить великий. У 2023-2024 н.р. студенти-магістранти проходили практику в Департаменті кіберполіції Національної поліції України в Кіровоградській області, Кіровоградському академічному обласному Українському музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького, Інформаційному відділі ЦДУ ім. В. Винниченка, Знам'янському відділі освіти, «Суспільному Кропивницький» (Філія АТ «НСТУ» «Кропивницька регіональна дирекція»), ФОПі «Best Detal».

Під час практики керівник практики професор М.І.Садовий та викладачі кафедри математики та цифрових технологій О.М.Трифонова та Д.В.Соменко систематично надавали методичну допомогу студентам. Після завершення практики відбулася підсумкова конференція, де студенти захищали здобуті результати, ділилися досвідом та висловлювали пропозиції щодо удосконалення освітнього процесу на ОП Професійна освіта (Цифрові технології).

Своїми творчими здобутками поділився Олександр Малахотько, який був помічником системного адміністратора в драмтеатрі. Група студентів Богдан Шершень, Віталій Хомич, Валерій Малчевський працювали у Інформаційному відділі університету виконуючи обов'язки інженерів. У Департаменті кіберполіції Національної поліції України в Кіровоградській області виконували відповідальні завдання Ярослав Бобейко, Сергій Булюбаш, Богдан Візер, Юрій Колісниченко, Людмила Колісник. Проявили свої здібності в галузі ІТ Денис Корик – у Кропивницькому Вищому професійно-технічному училищі та Вадим Сатир – в Онікс-системз ООО.

Владислав Онищенко та інші проходили практику на інших підприємствах та установах області.

У ході виробничої за спеціалізацією практики студенти надали на місцях допомогу колективам у розвитку цифровізації, провели відповідну інженерну роботу, вони значно збагатились у професійному становленні та висловили викладачам кафедри математики та цифрових технологій вдячність за професійну підготовку.

Інформацію підготували професор М.І. Садовий та зав.каф. О.М. Трифонова