fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День перший – 15 квітня. День спеціальностей

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День перший – 15 квітня. День спеціальностей

Цього року тиждень факультету математики, природничих наук та технологій проходить з 15 до 19 квітня. Терміни його проведення співпали із загальноуніверситетським тижнем здоров’я.

Тиждень факультету відкрив в.о. декана Ткачук А.І.

Загальноуніверситетська руханка

Студенти факультету, разом із заступником декана з виховної та профорієнтаційної роботи Пуляк О.В. взяли участь у загальноуніверситетській руханці, приуроченої тижню здоров'я, яка відбулася на території ФФВ. В цьому заході взяли участь як студенти і викладачі всіх факультетів ЦДУ імені Володимира Винниченка, так і Донецького національного медичного університету.

2

Захопливий математичний квіз

Студенти змагалися у своїх знаннях, ерудиції та кмітливості, роблячи все можливе, щоб здобути перемогу.

Квіз складався з трьох раундів:

  1. "Що? Де? Коли?": Команди давали відповіді на цікаві та складні питання з різних галузей знань
  2. "Шкільна програма": Учасники згадали про шкільні роки, відповідаючи на питання з математики та інших предметів
  3. "Твоя думка?": Команди намагалися здогадатися, які відповіді давали студенти нашого університету на різні питання.

Фінал квізу був особливо напруженим, адже капітани команд змагалися за додаткові бали.
Повітряна тривога не стала перешкодою, тому захід продовжився у безпечному сховищі.

3

4

5

Екскурсія для учнів 10 та 11 класів КЗ «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради»

«Біологія довкола та в лабораторії!» - саме під таким лозунгом 15 та 16 квітня завітали до нас учні 10 та 11 класів КЗ «Ліцей імені Тараса Шевченка Кропивницької міської ради» в рамках профорієнтаційної роботи та тижня факультету. Особливістю цієї екскурсії стало те, що разом із співробітниками університету (Боброва М.С., Ліщименко Н.І.) екскурсію проводила студентка групи БХ20Б Муровщик Яна, яка щойно повернулася з педагогічної практики в школі та виявила бажання, а також велику наполегливість при підготовці та проведенні екскурсії. Особливою приємністю стало також те, що вчитель біології, Некрасова Валерія, яка привела учнів, є нашою випускницею та абсолютним фанатом своєї справи. В біологічній лабораторії професор Дефорж Г.В., детально розповіла учням про переваги навчання в ЦДУ, залучивши мультимедійну техніку прорекламувала університет вцілому та кожен факультет окремо, ознайомила з особливостями вступної кампанії 2024. Пінчук М.О., знайомлючи учнів з біологічною матеріально-технічною базою підкреслила затребуваність вчителів біології та співробітників біологічних лабораторій. Ляшок К.А., демонструючи хімічні лабораторії, наголосила на потребі вивчення хімічних дисциплін як необхідної складової бази біологічної спеціальності та самостійної науки, привела приклади професійного успіху студентів хіміків та біологів.

Учні задавали дуже багато питань, як організаційних так і професійно спрямованих. Дуже сподіваємось бачити серед абітурієнтів таку допитливу, активну та грамотну молодь!

6 7