fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День другий – 16 квітня. День кар’єри / День волонтерства

Тиждень факультету математики, природничих наук та технологій. День другий – 16 квітня. День кар’єри / День волонтерства

Творча виставка

16- 17 квітня 2024 року, у холлі 7-ми поверхового корпусу нашого університету у рамках тижня факультету математики, природничих наук та технологій пройшла творча виставка робіт студентів кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти, а саме секції технологічної та професійної освіти.

На ній були представленні роботи з прикладної творчості, вироби з дерева й металу та творчі проєкти з енергозберігаючих технологій. Адже ці прилади дають можливість виробляти електроенергію, заряджати різні гаджети під час блекаутів.

1

2

3

4

Академічна доброчесність: інформуємо студентів

15 квітня 2024 року в рамках тижня факультету старшим викладачем секції технологічної та професійної освіти Щирбулом О.М. було проведено освітній захід для студентів «Академічна доброчесність – підвищення якості освітнього процесу».

В заході взяли участь студенти спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології), Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та Професійна освіта (Цифрові технології). До обговорення та дискусії також долучилися доценти кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологій Мироненко Н.В., Кононенко С.О., Пуляк О.В. та старший викладач кафедри математики та цифрових технологій Соменко Д.В.

Студентам була надана інформація про поняття інтелектуальної власності, права інтелектуальної власності, академічної доброчесності. Також присутні проаналізували українське законодавство, яке регламентує дотримання академічної доброчесності, відповідальність за її порушення.

Зокрема детально розглянули види порушень академічної доброчесності такі як: академічний плагіат, самоплагіат, фабрикація, фальсифікація, списування, обман, хабарництво, необ’єктивне оцінювання, надання здобувачам освіти під час проходження ними оцінювання результатів навчання допомоги чи створення перешкод, не передбачених умовами та/або процедурами проходження такого оцінювання, вплив у будь-якій формі (прохання, умовляння, вказівка, погроза, примушування тощо) на педагогічного (науково-педагогічного) працівника з метою здійснення ним необ’єктивного оцінювання результатів навчання.

Наведено приклади належного цитування та посилань на джерела інформації: посилання на роботу автора, непряме цитування, пряме цитування, самоцитування та цитування джерел іноземною мовою.

Пуляк О.В. ознайомила при сутніх із «Положенням про академічну свободу та  академічну доброчесність у Центальноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка».

Соменко Д.В. акцентував увагу на питаннях дотримання доброчесності при використанні різних видів програмного забезпечення та роботи з цифровим контентом.

Студенти мали можливість поставити питання та отримати професійні відповіді.

5

6

7

Цікава хімія

Студент ФМПНТ 2 курсу, групи ХБ22Б, Романов Руслан разом з кафедрою природних наук та методик їхнього викладання провели профорієнтаційний захід для учнів 11 біолого-хімічного класу КЗ "Ліцей "Науковий", де розповіли про переваги навчання на нашому факультеті та провели експериментальні досліди під час яких учні показали свої знання з хімії та використали їх на практиці.

8

9

Акція «Подаруй дитині радість»

Тривала з 15 березня до 15 квітня. На ФМПНТ 16 квітня завітали військові 121 бригади ТРО Кіровоградщини аби передати наш внесок в щасливе дитинство дітей, які зараз як ніколи потребують підтримки та заслуговують на справжнє дитинство.

Слова вдячності військовим висловили виконуючий обов'язки декана Ткачук Андрій Іванович, студенти та викладачі нашого факультету.

Вдалось зібрати: іграшки, речі, канцелярію, все необхідне для життя дітей, які позбавлені нормального життя.

Щиро вдячні нашим військовим за мирні ночі та можливість навчатись.

11

13

14

15