fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Наша студентка - фіналістка стипендіальної програми «Завтра.юа»

Наша студентка - фіналістка стипендіальної програми «Завтра.юа»

На початку квітня 2024 року розпочалися змагання фінального туру конкурсу-2023/24 стипендіальної програми «Завтра.UA». За результатами 2-го туру з 329 конкурсних робіт до фіналу потрапила студентка спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) групи БХ20Б Новікова Єлизавета з роботою «Особливості проведення ідентифікаційних робіт за допомогою використання гістологічних методів», що є надзвичайно актуальною в умовах воєнного часу.

Робота виконана під науковим керівництвом кандидата біологічних наук, доцента кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Бобрової Марії Сергіївни.

«Маючи честь бути частиною конкурсу "Завтра ЮА", як студентка спеціальності Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), я не могла втратити можливість поділитися своїм досвідом у проведенні ідентифікаційних робіт з використанням гістологічних маркерів. Для мене це більше, ніж просто завдання — це виклик, який стимулює вдосконалення та розширення моїх знань у цій цікавій галузі науки». Так висловлює свої враження від конкурсу Єлизавета Новікова.

«Перший етап моєї участі в конкурсі полягав у ретельному вивченні основних принципів гістології та її застосувань у сфері ідентифікації. Засвоєння теоретичної бази дозволило мені глибше зрозуміти важливість гістологічних маркерів у встановленні ідентичності тканин та органів. Другий етап передбачав практичну роботу з гістологічними препаратами та маркерами. Я провела безліч годин у лабораторії, вивчаючи різноманітні методи фарбування та аналізу тканин. Крім того, я активно співпрацювала з колегами та науковими керівниками – Бобровою М.С., від ЦДУ та Шиловою Н.С., від цитологічної лабораторії Кропивницького обласного бюро судово-медичної експертизи, які значно поглибили мої знання, удосконалили практичні навички, та стали ключовими мотиваторами. Третій етап, можливо, був найбільш важливим - це підготовка до презентації результатів моїх досліджень. Я докладала максимальних зусиль, щоб чітко та зрозуміло представити свої відкриття та висновки перед журі. Цей етап вимагав від мене не лише наукової компетентності, а й вміння ефективно комунікувати. Участь у конкурсі "Завтра ЮА" стала незабутнім досвідом, що дозволив мені поглибити свої знання та вміння у гістології. Я вдячна за цю можливість продемонструвати свою відданість та пристрасть до науки та сподіваюся, що мої зусилля зроблять свій внесок у подальший розвиток цієї захоплюючої галузі».

Змагання тривають, але Єлизаветі залишилось лише дочекатися результатів.

Бажаємо їй успіху та подальших творчих, наукових та професійних звершень!

Інформацію підготувала доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання Боброва М.С.