fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Зустріч із учнями Великосеверинівського ліцею

Зустріч із учнями Великосеверинівського ліцею

24 квітня 2024 року викладачі кафедри математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка: Наталія ПасічникРенат РіжнякМикола СадовийОлена Трифонова, Юлія Ботузова, та Марія Луньова відвідали з профорієнтаційною роботою Великосеверинівський ліцей. Ця школа з більш ніж столітньою історією, розташована за кілька кілометрів від обласного центру, зустріла нас з відкритими дверима в особі директора школи Леоніда Голоти та його заступників Валентини Мартиненко і Світлани Заєць.

На зустрічі були присутні учні 10 та 11 класів, які познайомились з кадровим складом кафедри математики та цифрових технологій, особливостями освітнього процесу на спеціальностях 014.04 Середня освіта (Математика) ОП Середня освіта (Математика та інформатика), 112 Статистика ОП Інтелектуальний аналіз даних та цифрова економіка, 015 Професійна освіта ОП Професійна освіта (Цифрові технології), можливостями осягнути їх методи, перспективами працевлаштування не лише у закладах освіти, а й у інших галузях.

2

Під час заходу учні мали можливість побачити та попрацювати з роботами, створеними студентами університету, а також познайомитися з Arduino – популярною платформою для створення електронних проєктів.

Садовий М.І. розповів про те, чим займаються професіонали з цифрових технологій, які навички та знання вони повинні мати, а також про те, які перспективи кар'єрного зростання відкриває ця спеціальність.

Після цього Ботузова Ю.В. провела цікавий інтерактив на тему «Математика – це наука та/чи мистецтво?», впродовж якого учні згадали послідовність Фібоначчі та побачили як будується спіраль Фібоначчі, познайомилися з одним із способів побудови кривих – Сurve Stitching. Також учасникам зустрічі було продемонстровано створення та програмування динамічного зображення квітки у математичному програмному засобі GeoGebra.

6

Луньова М.В., колишня випускниця Великосеверинівського ліцею, а нині старший викладач кафедри математики та цифрових технологій поділилась з учнями ліцею своїм досвідом навчання в Центральноукраїнському державному університеті, де тепер і викладає. Закликала учнів бути впевненими у собі та своїх здібностях і показала, що дорога до успіху може починатися з маленьких сіл, але вести до великих досягнень.

Також Марія Луньова представила учням переваги навчання на спеціальності 112 «Статистика» ОП «Інтелектуальний аналіз даних та цифрова економіка». Учні дізналися про актуальність професії аналітика даних, можливість роботи в різних галузях та високу заробітну плату.

7

Ця інформаційна кампанія дозволить старшокласникам зробити освітній вибір, що відповідає сучасним вимогам ринку праці та відкриває шлях до успішної кар'єри в середній та професійній освіті, а також в аналізі даних та цифровій економіці.

Інформацію підготували проф. Олена Трифонова,
доц. Юлія Ботузова
, ст.викл. Марія Луньова