Проведення фахових вступних випробувань

1. Цього року для конкурсного відбору при прийомі на навчання до ЦДПУ ім. В. Винниченка осіб з освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра на перший курс  (зі скороченим терміном навчання) у разі вступу на ту саму або споріднену в межах галузі знань спеціальність, а також спеціальності, при вступі на які надається особлива підтримка, проводиться фахове вступне випробування, з урахуванням балів ЗНО з двох конкурсних предметів.

Для конкурсного відбору при прийомі на навчання осіб з освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра на другий курс у разі вступу за іншою спеціальністю на вакантні місця набору 2020 року (на поповнення), проводиться фахове вступне випробування, з урахуванням балів ЗНО з двох конкурсних предметів.

Для конкурсного відбору при прийомі на навчання осіб з освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста для здобуття ступеня бакалавра на третій курс у разі вступу на ту саму або споріднену в межах галузі знань спеціальність на вакантні місця набору 2019 року (на поповнення), проводиться фахове вступне випробування, з урахуванням балів ЗНО з двох конкурсних предметів.

Для проведення фахових вступних випробувань при вступі на навчання осіб на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста створюються фахові атестаційні комісії.

Результати фахових вступних випробувань при вступі на навчання на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста оцінюються за 200-бальною шкалою, мінімальна позитивна оцінка складає 100 балів.

Програми фахових випробувань розробляються фаховими кафедрами, погоджуються вченими радами факультетів та затверджуються Головою приймальної комісій ЦДПУ ім. В. Винниченка не пізніше ніж за три місяці до початку прийому документів та оприлюднюються на веб-сайті ЦДПУ ім. В. Винниченка (www.cuspu.edu.ua). У програмах повинні міститися критерії оцінювання, структура оцінки і порядок оцінювання підготовленості вступників.

2. Особи, які без поважних причин не з’явилися на вступні випробування у визначений розкладом час, особи, знання яких було оцінено балами нижче встановленого Правилами прийому мінімального значення, а також особи, які забрали документи після дати закінчення прийому документів, до участі в наступних вступних випробуваннях та у конкурсному відборі не допускаються.

Перескладання вступних випробувань не допускається.

3. Апеляції на результати вступних випробувань, що проведені ЦДПУ ім. В. Винниченка, розглядає апеляційна комісія ЦДПУ ім. В. Винниченка, склад та порядок роботи якої затверджуються наказом його ректора. Апеляція вступника щодо результатів подається особисто в день оголошення оцінки до Приймальної комісії. Порядок подання та розгляду апеляцій на результати фахових випробувань, що проводяться ЦДПУ ім. В. Винниченка визначаються Положенням про апеляційну комісію ЦДПУ ім. В. Винниченка.

4. Відомості про результати фахових вступних випробувань та інших конкурсних показників вносяться до запису про вступника в Єдиній базі.

5. Рішенням приймальної комісії результати фахового вступного випробування з конкурсного предмета щодо вступу на певну конкурсну пропозицію можуть бути зараховані для участі в конкурсному відборі на іншу конкурсну пропозицію в ЦДПУ ім. В. Винниченка за заявою вступника. При цьому екзаменаційна оцінка з конкурсного предмету за результатами вступного випробування вписується в аркуш результатів вступних випробувань заявника, шляхом її перенесення з відповідної екзаменаційної відомості, відповідальним секретарем (заступником відповідального секретаря) Приймальної комісії.