istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

ПРАВО НА ОСВІТУ БЕЗ КОРУПЦІЇ

ПРАВО НА ОСВІТУ БЕЗ КОРУПЦІЇ

19 вересня 2019 року на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка за ініціативою Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області та уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в Університеті доцента кафедри галузевого права та правоохоронної діяльності доцента Окопник О.М. відбувся захід в межах проекту «Я МАЮ ПРАВО», завданням якого забезпечити громадян інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати.

На даному зібранні були присутні: Бизов І.М. – головний спеціаліст з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, декан факультету історії та права доцент Філоретова Л. М., завідувачі кафедр та викладачі факультету історії та права, а також студенти, магістри спеціальності "Правоохоронна діяльність" та аспіранти спеціальності "Право".

Виступ Бизова І.М. був присвячений тематиці «Вимагають хабара за іспит чи навчання? як діяти законно?», під час якого він зазначив, що на сьогоднішній день роз’яснення питання щодо вимагання та провокації хабарів; антикорупційна обізнаність серед викладачів та студентів є нагальною та необхідною; також назвав заходи, що здійснює управління юстиції в забезпеченні реалізації державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції, а також основним аспектам.

Викладачі факультету та студенти задавали питання, висловлювали свої окремі думки та дискутували щодо нагальних проблемних питань.

Саме завдяки участі в дискусії вчених та галузевих спеціалістів присутні на заході студенти змогли краще зрозуміти основні аспекти у сфері запобігання та протидії корупції.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права