istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії, бізнес-освіти та права відбулася зустріч з представниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській та Миколаївській областях

8 серпня 2022 року відбулась зустріч здобувачів освітніх програм «Право», «Правоохоронна діяльність», «Середня освіта (Історія, Правознавство)», викладачів кафедри права та правоохоронної діяльності факультету історії, бізнес-освіти та права з представниками Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях. Захід був присвячений ВІДНОВНОМУ ПРАВОСУДДЮ як новому підходу до реагування на кримінальні правопорушення, скоєні неповнолітніми.

Спікерами заходу були заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області О.Г. Шишкарьова, адвокат Л.С. Язан та працівниця відділу комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській та Миколаївській областях О.М. Роміцина, які висвітлили особливості відновного правосуддя, підстави та умови його застосування, а також окреслили переваги та проблемні аспекти такої практики.

Адвокат Людмила Язан продемонструвала конкретні приклади із власної практики, що стосуються відновного правосуддя, розповіла про труднощі, з якими стикалася в конкретних випадках. Майбутні правники ставили запитання, чим підтвердили, що тема викликає зацікавленість. Крім того, студенти Юридичної клініки «Artium de Lex» цікавилися перспективою працевлаштування наших випускників в системі безоплатної вторинної правової допомоги.

Захід пройшов в активному спілкуванні, у теплій дружній атмосфері.