istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

У рамках круглого столу «Сучасний стан та перспективи розвитку сфери освіти та науки на регіональному рівні» відбувся діалог зі стейкхолдерами

У рамках круглого столу «Сучасний стан та перспективи розвитку сфери освіти та науки на регіональному рівні» відбувся діалог зі стейкхолдерами

20 вересня 2022 року на базі Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України було проведено VІ етап круглого столу на тему «Сучасний стан та перспективи розвитку сфери освіти та науки на регіональному рівні», активну участь у якому взяли представники професорсько-викладацького складу Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на чолі з ректором університету професором Євгеном Соболем.

З вітальними словами до учасників заходу звернувся директор Кіровоградського НДЕКЦ МВС Максим Бабій, який розповів про діяльність Центру, його окремі здобутки та перспективи, подякував учасникам за участь у роботі круглого столу, цікавість до діяльності установи, допомогу та підтримку, побажав плідної праці під час проведення наукового заходу.

Ректор університету професор Євген Соболь здійснив аналіз сучасного стану та перспектив розвитку взаємовигідної співпраці між Кіровоградським НДЕКЦ МВС України та ЦДПУ ім. В. Винниченка, подякував колективу Кіровоградського НДЕКЦ МВС за участь у наукових заходах, розповів про умови подання матеріалів для публікацій у фахових виданнях, що редагуються навчальним закладом, запросив на навчання та до спільної наукової роботи.

Представники ЦДПУ ім. В. Винниченка акцентували увагу на важливих питаннях подальшої співпраці установ. Зокрема, в. о. завідувача кафедри права та правоохоронної діяльності, доцент Тетяна Мілова вказала на важливість залучення фахівців-практиків до моніторингу процесу оновлення змісту освітніх компонентів відповідно до сучасних практик. Досвід та перспективи взаємного наукового консультування, стажування та підвищення кваліфікації було репрезентовано у доповіді професора Андрія Манжули. Доцент Наталія Максименко акцентувала увагу на залученні судових експертів як фахівців-практиків та експертів галузі до проведення аудиторних занять й організації відкритих лекцій.

Основні аспекти вдосконалення виховного процесу й процедур консультативної та соціальної підтримки здобувачів вищої освіти шляхом залучення фахівців-практиків розкрила у своїй доповіді професор Лілія Рябовол; питання організації та проведення спільних наукових заходів та активізації співпраці в сфері науково-дослідної та міжнародної діяльності порушила Катерина Трошкіна.

Представники Кіровоградського НДЕКЦ МВС України повідомили про можливість використання Центру як бази практики для студентів університету, а також залучення обладнання та лабораторій Кіровоградського НДЕКЦ МВС України до спільних наукових досліджень, визначення позицій і потреб стейкхолдерів при розробці освітньо-професійних програм за освітніми рівнями «бакалавр» і «магістр» та освітньо-наукових програм підготовки докторів філософії тощо.

Під час роботи круглого столу керівниками установ було підписано оновлений Договір про співробітництво у сфері науки та освіти.

Таким чином, круглий стіл став відкритим майданчиком для обговорення актуальних питань взаємодії ЦДПУ ім. В. Винниченка з Кіровоградським НДЕКЦ МВС України у сфері науки і освіти, а також подальшої плідної та взаємовигідної співпраці установ в процесі залучення стейкхолдерів до реалізації освітніх програм.