istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

На факультеті історії, бізнес-освіти та права ЦДУ відбулася онлайн-зустріч з науковцями Антикорупційного дослідницького центру Школи бізнесу Дублінського міського університету

На факультеті історії, бізнес-освіти та права ЦДУ відбулася онлайн-зустріч з науковцями Антикорупційного дослідницького центру Школи бізнесу Дублінського міського університету

11 травня 2023 р на факультеті історії, бізнес-освіти та права ЦДУ за ініціативи уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції в університеті, доцента Олени Окопник відбулась онлайн-зустріч з Антикорупційним дослідницьким центром Школи бізнесу Дублінського міського університету (Anti-corruption research centre, DCU Business School), Ірландія.

Ірландський університет представляли Роберт Гілландерс – доктор філософії, доцент, співзасновник проєкту «Корупція, гендер і сталий розвиток» Дублінського міського університету та Олеся Житкова – кандидат історичних наук, науковий співробітник проєкту «Корупція, гендер і сталий розвиток».

У заході взяли участь представники деканату, викладачі та здобувачі першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (наукового) рівнів вищої освіти зі спеціальностей, що представлені на факультеті.

Роберт Гілландерс та Олеся Житкова презентували власні розробки у межах проєкту про боротьбу з корупцією, зв’язки з гендерною політикою та сталим розвитком країни  в цілому. 

Використовуючи статистичні дані, науковці продемонстрували значний зв’язок між досвідом дачі хабарів і ставленням до політичного, міжособистісного та домашнього насильства. Ці зв’язки є очевидними, але несуттєво відрізняються у чоловіків та жінок і є стійкими до включення змінних, що фіксують місцеву поширеність корупції та місцеві норми щодо насильства.

Зазначили, що корупція є економічною та соціальною отрутою. З корупцією важко боротися, але саме це є першочерговим завданням для усіх країн цивілізованого світу.

Наприкінці зустрічі студенти ставили численні питання Роберту Гілландерсу та Олесі Житковій – активна дискусія та обговорення аналітичних даних якнайкраще увиразнили основні аспекти досліджень у сфері запобігання та протидії корупції.

Дякуємо представникам Антикорупційного дослідницького центру Дублінського міського університету за цікаву та корисну зустріч. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції
в університеті, доцент Олена Окопник