istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Студентський захід «Захист прав людини: механізм реалізації»

Студентський захід «Захист прав людини: механізм реалізації»

Продовжуючи цикл заходів, присвячених захисту прав людини, 26 жовтня 2023 року, у VINNYCHENKOS KOWO CENTER, студенти-клініцисти юридичної клініки «ArtiumDeLex» факультету історії, бізнес-освіти та права Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка провели захід на тему «Захист прав людини: механізм реалізації» для слухачів першого курсу факультету педагогіки, психології та мистецтв.

Спікерами на заході виступили Олександр Кодема та Аміна Бондар, які розглянули основні принципи захисту прав студентів та роз'яснили, як це може бути застосовано на практиці. Доповідачі поділилися прикладами ситуацій, в яких знання власних прав і самозахист можуть стати вирішальними.

Особлива увага була приділена питанням самозахисту та обмежень, які повинні дотримуватися студенти. Захищати свої права важливо, але важливо розуміти, де закінчується самозахист і починається протиправна поведінка.

Слухачі задавали багато питань та активно обговорювали проблематику захисту прав людини. Крім того, вони активно ділились власними життєвими ситуаціями, які потребували захисту прав та свобод, консультувались щодо можливих шляхів їх вирішення та можливих наслідків.

Ми закликаємо всіх студентів бути обізнаними в своїх правах та обов'язках, навчатися самозахисту та дотримуватися встановлених меж реалізації своїх дозволених можливостей. Навчайтесь, захищайте свої права та залишайтеся свідомими громадянами!