istfak_logo

Факультет історії, бізнес-освіти та права

Правопросвітницький захід в Ліцеї «Максимум» Кропивницької міської ради

Правопросвітницький захід в Ліцеї «Максимум» Кропивницької міської ради

Сучасне молоде покоління України не злякати та не зламати навислою загрозою зі сторони російських окупантів, тим паче, якщо стоїть питання зміцнення громадської відповідальності перед державою, народом і суспільством. На підтвердження цього, під час повітряної тривоги у бомбосховищі Комунального закладу «Ліцей «Максимум» 26 лютого 2024 року студентським директором Юридичної клініки  «Artium de Lex» Кодемою Олександром і викладачем кафедри права та правоохоронної діяльності факультету історії, бізнес-освіти та права ЦДУ ім. В. Винниченка Максименко Н.В. проведено правопросвітницький захід з учнями 11-их класів.

Мета заходу - сприяння формуванню в учнів відповідального громадянина демократичної суверенної України, що поважає права людини, розуміє особисту відповідальність за долю держави, народу, а також розуміє важливість громадянської участі у процесі вирішення різних проблем, що на сьогодні постали перед всією країною.

Також представниками Університету було акцентовано увагу, що вагому роль у формуванні правових знань та умінь відіграє юридична освіта, яку може надати сьогоднішнім учнями ЦДУ ім. В. Винниченка.

Дітей зацікавила розповідь студентського директора Юридичної клініки «Artium de Lex» Кодеми Олександра про можливості членів клініки надавати безоплатну правову допомогу громадянам, зокрема малозабезпеченим верствам населення, що підкреслює активну небайдужу соціальну позицію студентів-консультантів.

Під час зустрічі старшокласники Ліцею мали змогу поставити запитання та отримати поради щодо подальшого обрання спеціальності та умов вступу до ЦДУ ім. В. Винниченка.

Висловлюємо вдячність керівництву Ліцею «Максимум» та вчителю Волошиній Тетяні Василівні, за можливість знайомства з учнями 11 класів та проведення просвітницького заходу представниками Університету. Сподіваємося, що наступна така ж тепла та позитивна зустріч з учнями Ліцею відбудеться у стінах ЦДУ ім. В. Винниченка в якості абітурієнтів!