• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

“Успіхи випускників”: Роман Губенко — випускник факультету історії та права, викладач історії та права в школі та фронтмен у рок-группі

Кожного разу, успіхи випускників показують різнобічність та величезний потенціал випускників Кіровоградського державного педагогічного університету.

Продовжуємо дивувати історіями успішності та новими порадами для студентів нашого ВНЗ. Цього разу, медіа-група поспілкувалася з позитивним та енергійним випускником факультету історії та права Романом Губенко. Бути наполеглевим, серйозним та правильним вчителем на роботі, а ввечері змінювати костюм на джинси та їхати на репетицію рок- гурту. Як це можливо? Як можна поєднувати? Дізнаємося далі...

img 01

Все починається з захоплення...

З дитинства я дуже захоплювався історією. Ще маленьким, мені розказував дідусь історичні цікавинки, закладаючи в мою голову любов до ціюєї науки. Навчаючись у школі, викладачі розпалили цей інтерес з новою силою. Тому завжди згадую свою школу. Так, із вибором факультету було визначено. Залишився лише ВНЗ.

КДПУ ім. В. Винниченка — найкращий...

Мої батьки та родичі дуже багато розказували про КДПУ ім. В. Винниченка, адже вони там навчалися. Також багато позитивного, розповідали знайомі та друзі, тому з вибором університету було визначено заздалегідь. З моїми оцінками та результатами по ЗНО можливо було вступати до будь-якого вишу України. Проте містечковий патріотизм не дозволив мені цього зробити.

Після закінчення університету працюю вчителем історії та правознавства у одній з найкращий шкіл-ліцеїв міста — НВО № 25.

Творчість...

Проте, не лише роботою одною живемо, займаюсь ще музичною творчістю. Маю власний колектив, який зародився ще у часи мого студенства. Не завжди вдається поєднувати в тому обсязі, який би хотілося. Іноді доводиться чимось жертвувати. Але і моя робота, і моє захоплення - творчою діяльністю, тому вони органічно поєднуються.

img 02

Натхнення...

На творчість мене надихає усе, що знаходиться поруч, проте найглибшим моїм джерелом - є моя дівчина.

Вчитель — неймовірна професія...

Як і більшість хлопчаків я хотів бути або ж міліціонером, або ж військовим. Але, яку ж професію собі може обрати вчительська дитина. Усі мої близькі родичі - вчителі.

Праця викладача - не легка прогулянка по квітучому полю, як думає більшість. Це - недосипані ночі, міцні сталеві нерви, величезній обсяг інформації, що потрібно обробляти, величезна купа паперової роботи. Хоча - все дрібниці у порівнянні з тим задоволенням, тою віддачею, яку вчитель отримує від дітей. Заради цього можна бути вчителем.

img 03

Студентські роки...

Зі студентських років можливо згадати багато чого. Згадується наше спілкування з Наталією Іванівною Біденко: сапання роз, робота над дипломною роботою, її досвід, яким Наталія Іванівна завжди могла поділитися. Ще згадується наша команда КВК СКІФ, з якою ми часто виступали; їдальня № 1, де дуже смачно готували.

Фантастичні викладачі...

Рідному факультету, я хотів би побажати гарних, старанних, активних, патріотичних студентів та залишатися тим осередком, де завжди жевріє життя університету. Студентам - не гаяти часу та брати від навчання та студентських років все, а від рідних викладачів вимагайте більшого, вони можуть все, вони в нас фантастичні!

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись