• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Лабораторії електрики та магнетизму, оптики (407, 408 ауд.)

Лабораторії електрики та магнетизму, оптики (407, 408 ауд.)

У лабораторіях продовжується вивчення студентами курсу загальної фізики, зокрема формування навичок експериментування, яке було розпочате в лабораторіях механіки та молекулярної фізики.

В лабораторії електрики та магнетизму постійно виставлені 13 лабораторних робіт, в лабораторії оптики також 13 робіт, часина яких виставлена в спеціально оснащеній «темній» кімнаті для проведення оптичних досліджень.

Оснащення і методичне забезпечення лабораторій постійно оновлюється та модернізується. Силами кафедри в лабораторії оптики встановлені віртуальні лабораторні роботи. Вони гармонійно та логічно завершують курс основних лабораторних досліджень. 

В лабораторіях електрики й оптики студенти перевіряють свої знання за допомогою комп’ютерного тестування. Тестові завдання розроблені досвідченими викладачами кафедри й оформлені окремими пакетами.

На базі лабораторії оптики функціонує філія Музею історії науки та техніки: відділ астрономії, оптики та квантової фізики. Сюди приходять не лише студенти, а й учні шкіл, щоб послухати цікаві розповіді з історії розвитку оптичних досліджень, які проводить доцент кафедри Волчанський О.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись