• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Лабораторія спеціального фізичного практикуму (508 ауд.)

Лабораторія спеціального фізичного практикуму (508 ауд.)

Лабораторія була створена ще у 50-60–х роках ХХ століття. Вирішальний вклад у створення лабораторії спеціального фізичного практикуму вніс доцент І.З. Ковальов. Саме тому зараз лабораторія носить його ім’я.

В лабораторії сконцентровано прилади, що дозволяють студентам-фізикам, які навчаються на освітньому рівні «магістр» опанувати сучасні методи вимірювання фізичних величин і забезпечують експериментальну складову вивчення нормативної дисципліни «Сучасні питання фізики». 

Спеціальний фізичний практикум є продовженням та поглибленням вивчення курсів загальної та теоретичної фізики на експериментальній основі. Метою виконання робіт студентами є ознайомлення з експериментальними методами дослідження фізичних явищ та встановлення фундаментальних властивостей і закономірностей їх перебігу, вивчення конструктивних особливостей фізичних приладів та установок. Специфічними завданнями є поглиблення теоретичних знань студентів; формування розуміння ролі експерименту у фізичній науці; широке і поглиблене знайомство з матеріальними засобами вимірювань у фізиці; засвоєння основних принципів і методів вимірювань у фізиці; культури проведення експериментів; розвиток спостережливості, конструктивного мислення, активізація самостійності у роботі; залучення студентів до самостійної навчально-наукової роботи.

Постійно функціонує 14 лабораторних робіт: з фізики твердого тіла, фізики напівпровідників, оптики, атомної фізики. Є також можливість студентам виконувати дослідження для курсових та кваліфікаційних проєктів, написання наукових статей. 

На базі лабораторії функціонує філіал Музею науки та техніки: відділ історії розвитку елементної бази електроніки.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись