• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Професор Единбурзького університету Н.Осборн прочитав лекцію на кафедрі мистецької освіти

Професор Единбурзького університету Н.Осборн прочитав лекцію на кафедрі мистецької освіти

На кафедрі мистецької освіти 18-20 лютого 2024 року відбулася чергова планова зустріч з професором Найджелом Осборном. Лекції відбуваються з початку навчального року на основі угоди між ЦДУ ім. В. Винниченка та ГО «Арт-ДОТ».

Професор прочитав 4 лекції для студентів ЦДУ ім. В. Винниченка та провів 4 тренінги з нашими студентам й дітьми музичної школи № 2, центру реабілітації дітей з особливими потребами та ДЮЦ. Зустрічі відбуваються відповідно до плану щомісячних візитів Найджела Осборна за його авторським курсом «Мистецтво і комунікації», спрямованого на підготовку студентів до відновлення й підтримки ментального здоров’я дітей.

Щира подяка кандидату педагогічних наук, ст. викладачеві кафедри педагогіки та спеціальної освіти Ростиславу Ляшенко за співпрацю в міжнародному проєкті. Пан Ростислав забезпечив cинхронний переклад лекцій Найджела Осборна як фахівець сучасного ґатунку.

Професор Осборн розповів про травмоінформоване мистецтво на основі розробленого на академічному воркшопі у Варшаві британськими та українськими науковцями проєкту-положення щодо підтримки українських університетів, куди проф. А. Растригіна була запрошена як співголова проєкту «Травмоінформоване мистецтво: педагогіка та практика». Головною метою започаткованого Лондонським університетом мистецтв та кафедрою військових досліджень Лондонського Королівського коледжу проєкту є дослідження ролі мистецтва в контексті війни, з особливим акцентом на підготовці українських фахівців мистецького профілю до подолання на педагогічному рівні травм війни. Тож наша співпраця з британськими науковцями продовжуватиметься наступного навчального року.

До лекцій і тренінгів  приєдналися студенти мистецького відділення, майбутні психологи та фахівці з образотворчого мистецтва.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись