• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Звіт щодо адаптації студентів 1 курсу факультету іноземних мов до навчального процесу

Для адаптації студентів 1 курсу до навчального процесу на факультеті іноземних мов було проведено наступні заходи:
1. Вступна лекція для студентів 1 курсу факультету іноземних мов, де декан та заступник декана з навчально-виховної роботи ознайомлюють студентів зі специфікою роботи факультету, структурою університету та факультету, особливостями навчального процесу, розкладу занять та виховними заходами протягом року. Куратори ECTS пояснюють особливості навчання за кредитно-модульною системою, виконання самостійної роботи та оцінювання за 100-бальною шкалою оцінювання.
2. Кураторські години, де куратори академічних груп повідомляють студентам тематику та час проведення кураторських годин, обирають актив групи.
3. Ознайомлювальна екскурсія університетом, де куратори знайомлять студентів з роботою бібліотеки, читального залу, фотолабораторій, комп’ютерних класів, бібліотечним фондом факультету та правилами його користування.
4. Зустріч студентів 1 курсу, які проживають у гуртожитку, з факультетською радою гуртожитку, ознайомлення студентів з правилами проживання та розпорядком роботи гуртожитку.
5. Проведення кураторами груп вступного інструктажу з техніки безпеки, дата якого фіксується в академічних журналах та закріплюється підписами студентів.
6. Зустріч студентів 1 курсу з активом студентської ради факультету, студпрофкомом та редколегією факультетської газети «Іноземник».
7. Проведення кураторських годин, присвячених темам про правила поведінки та обв’язки студентів, норми етикету.
8. Залучення студентів 1 курсу до підготовки факультетського туру огляду-конкурсу «Вернісаж талантів», загально університетських конкурсів «Вокальна кузня» та гра-квест «Step by Step».
9. Проведення батьківських зборів на 1 курсі, де батьки мали змогу зустрітися з викладачами всіх профільних предметів, кураторами груп, деканом та заступником декана.
Результати першого модуля показали, що успішність усіх студентів є вцілому задовільною. Викладачі з профільних дисциплін відмічають задовільну успішність студентів, регулярне виконання і своєчасне складання домашньої, самостійної та індивідуальної роботи. Однак рівень підготовки студентів значно різниться, тому в окремих студентів є певні труднощі під час підготовки до занять. Проте регулярне відвідування пар та додаткові заняття, які були рекомендовані викладачами уможливили задовільні оцінки цих студентів з фаху. Про необхідність для зазначених студентів додатково працювати у мовному центрі та на індивідуальних заняттях було повідомлено батькам на батьківських зборах 17.10.14 року і 24.10.2014 року та окремо кожному невстигаючому студенту.
Протягом першого місяця навчання відвідування більшості студентів нарікань з боку кураторів не викликало, оскільки пропуски пар студентами були з поважних причин (хвороба), які були документально підтвердженні.
Проте студент 106 підгрупи Чередник Богдан (Спеціальність: Німецька та англійська мови) відрахований за пропуски занять та невиплату коштів за навчання. Студент 108 підгрупи Тараненко Руслан має систематичні пропуски занять по хворобі і буде відрахований за власним бажанням.

Заступник декана з навчально-виховної роботи Н.В.Іваненко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись