• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Вітаємо доктора географічних наук, професора Кривульченка Анатолія Івановича з виходом у світ підручника з меліоративної географії!

Уперше в Україні представлено підручник з навчального курсу «Меліоративна географія» (видавництво «Каравела», м. Київ; 235 с.), який за структурою і змістом не має аналогів на пострадянському науково-освітньому просторі. Головна ідея, меседж праці професора – потреба в гармонії між активною прагматичною діяльністю людини і збереженням навколишнього природного середовища.

У підручнику поєднано дві взаємодоповнювальні частини – вузька організаційно-технічна, власне меліоративна складова, і широкий географічний локально-глобальний погляд на необхідність поліпшення довкілля з показом наявних напрямів, конкретних кроків вирішення проблем щодо земель сільськогосподарського і несільськогосподарського призначення. Окремо в підручнику розглянуто проблеми порушення і відповідно рекультивації ландшафтів, а також глобальних кліматичних меліорацій.

Підручник призначений для студентів навчальних закладів вищої освіти географічних, екологічних, аграрних, водогосподарських спеціальностей, а також викладачів університетів, учителів та фахівців-практиків – екологів, меліораторів, ґрунтознавців.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись