• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Психологічна служба в умовах війни

З перших днів повномаштабного вторгнення Психологічною службою Університету були забезпечені можливості доступу студентів, викладачів та співробітників навчального закладу до психологічної підтримки та допомоги. Війна внесла свої корективи щодо пріоритетних напрямків її роботи. В умовах воєнного стану формат роботи Психологічної служби передбачав активну роботу як у групах, так і індивідуально. В перші дні військової агресії в Україні Психологічна служба працювала в режимі кризового телефоного консультування з питань подолання тривоги, стресу, паніки, страху перед невідомістю.

f1

У зв'язку із збільшенням запитів щодо емоційної стабілізації Психологічна служба розробила та провела серію групових зустрічей здобувачів освіти з практичним психологом Університету:

- онлайн-тренінг «Емоційний стан в часі війни, як підтримувати себе та інших»;

- вебінар «Відновлення рівноваги у кризовій ситуації»;

- семінар «Психологічна допомога собі та близьким в умовах воєнного часу»;

- тематичні зустрічі за різною тематикою: «Психологічне здоров’я учасників освітнього процесу під час війни»; «Травматична подія, її вплив на психіку та наслідки»; «Як подолати травматичний стрес та адаптуватися до подальшого життя».

Зустрічі дозволили психологічно підтримати студентів та озброїти їх техніками «Швидкої самодопомоги».

У цей складний для України час Психологічна служба університету приймає активну участь у роботі Психологічного Хабу, що функціонує під патронатом Кіровоградської ОДА та здійснює психологічну допомогу та підтримку внутрішньо переміщеним особам. Поруч із індивідуальним психологічним консультуванням вимушених переселенців, практичні психологи постійно підвищують свій професійний рівень, приймаючи участь у вебінарах та онлайн-навчаннях, які організовуються в м. Кропивницькому для працівників психологічної служби системи освіти та у тренінгах від закордонних колег.

f2

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись