• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Від книжки до творчості

Від книжки до творчості

21 квітня 2002 року вперше відзначався Всесвітній день творчості та інновацій. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН цей день став офіційним міжнародним заходом.

Творчість є насамперед працею, що потребує оптимальної напруги усіх фізичних і духовних сил людини. Справжня творчість завжди дає суспільству корисний і значущий результат. Для талановитої людини вона є сенсом життя, розвиває у неї фантазію, уяву, цілеспрямованість, дарує натхнення і захопленість.

Відзначається цей день з метою підвищення рівня інформованості про роль творчості та інноваційної діяльності у розв'язанні проблем, з якими ми стикаємося протягом життя.

До цього свята бібліотекарі абонементу №2 підготували виставку “Від книжки до творчості”. Література, представлена на ній, знайомить читачів з матеріалознавством, технікою обробки дерева, металу та виробами з цих матеріалів, технологічною послідовністю виготовлення текстильної ляльки, ляльки-мотанки, мистецтвом виготовлення з різних матеріалів мʼяких іграшок, квітів. Також виставка познайомить читачів з такими напрямками творчості як: вʼязання, вишивання, шиття, мистецтвом витинанки, аплікації та оригамі.

Проте, у різних людей — різна міра здібностей до творчості. Її можна розвивати наполегливою працею і навчанням. На виставці як раз і представлені вироби студентів кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, які досягли майстерності у створенні прекрасного своїми руками.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись