• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПІДСУМКИ КОМПЛЕКСНИХ НАВЧАЛЬНИХ ПРАКТИК КАФЕДРИ БІОЛОГІЇ ТА МЕТОДИКИ ЇЇ ВИКЛАДАННЯ

Теплий та сонячний листопад вкотре нагадав майбутнім фахівцям-біологами про плідно проведений сезон комплексних навчальних практик. Студенти кафедри біології та методики її викладання природничо-географічного факультету спільно з викладачами-керівниками організували та провели традиційну підсумкову конференцію, під час якої детально поділилися набутими знаннями, вміннями та враженнями. 

 

Основну частину конференції відкрив найдосвідченішій студент – магістрант першого року навчання Андрій Образенко. З неповторним гумором та майстерністю майбутнього вчителя він презентував останній штрих бакалаврату – комплексну практику з фізіології рослин та екології. В доповіді та презентації знайшлося місце всьому - емоційним фото польових мозкових штурмів, результатам спостережень та експериментів, науковим висновкам та нищівній студентській самоіронії.

Студентки третього курсу Олена Дудченко та Валентина Гришина детально презентували результати комплексної практики з основ сільського господарства. Характеризуючи цілі, завдання практики, наукові та практичні здобутки, одержані на Кіровоградські державній сільськогосподарській станції НААН, в обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я та на іподромі КСК «Княжий двір», дівчата не забули похвалитися чудовими фото в сяючому білому лабораторному одязі, верхи на породистих скакунах та в найцікавіших експозиціях «Агроекспо».

Студентка четвертого курсу Марія Пінчук поділилася враженнями та першими здобутками практики з екології, яка триватиме і в другому семестрі. Студент другого курсу Богдан Безсмертний деталізував кожен день сезонної комплексної практики з ботаніки та зоології, доповнивши доповідь чудовим аматорським відеосюжетом.

До участі в конференції долучилися група хіміків – представників дружньої кафедри природничих наук, досягнення яких гідно представила студентка третього курсу Анна Васильєва. Фахова та неупереджена думка майбутнього хіміка суттєво доповнила враження біологів.

Зазвичай підсумкові конференції з навчальних практик є не тільки звітними, але й мотиваційними для першого курсу. Проте цього разу і наймолодші студенти взяли активну участь в конференції, представивши результати осіннього етапу першої в житті майбутніх біологів комплексної практики з зоології. Студенти та керівники практик відзначили ґрунтовність доповіді та презентації Аліни Тєльної, чітке усвідомлення мети, завдань та подальших напрямків практики.

Коротко висвітлили результати та здобутки комплексних навчальних практик і їх керівники – доценти Аркушина Г.Ф., Гулай В.В., Данилків О.М. та Казначєєа М.С.

Закриваючи конференцію, декан природничо-географічного факультету професор О.В. Гулай та завідувач кафедри професор Н.А. Калініченко побажали студентам успіхів, натхнення та подальших науково-практичних здобутків.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись