• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Освітня діяльність здобувачів вищої освіти, робота зі стейкхолдерами та участь у міжнародних проєктах

Освітня діяльність здобувачів вищої освіти, робота зі стейкхолдерами та участь у міжнародних проєктах

28 травня 2021 року у дистанційному форматі відбувся вебінар «Особлива дитина в центрі уваги» за участі студентів факультету педагогіки та психології, тифлопедагогів сднз № 46 «Краплинка» (м. Кропивницький) та фахівців Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т. Шевченка.

Під час спільного науково-практичного обміну інформацією доцент Прибора Тетяна та здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти Альошина Вікторія, Волощенко Вікторія, Генсіцька Ксенія, Лисак Наталя розкрили досліджувані під час вивчення дисципліни «Індивідуалізація навчання і виховання дітей дошкільного віку» питання щодо синдромів, які виникають у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Тифлопедагоги сднз Аляб’єва Тетяна та Ткаченко Ольга розповіли учасникам про напрями практичної роботи вчителя-дефектолога в спеціальному дошкільному закладі освіти для дітей з вадами зору та сенсомоторну координацію, як один з показників готовності до школи дітей з порушеннями зору; представили творчі напрацювання щодо роботи з дітьми.

Про досвід створення дидактичних тактильних книг за мотивами казок сучасних письменників та підготовку занять з казкотерапії розповіла координатор проєкту соціальної дії Бібліотечний коворкінг «Майстерня казкових світів» Маковей Маріанна.

Учасники переглянули відео про книжки для молоді з особливостями розвитку із колекції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY 2019.

Фахівці відділу дитячого та сімейного читання обласної дитячої бібліотеки, волонтери-студентки першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ЦДПУ імені В. Винниченка Гриценко Катерина, Ляхович Тетяна та викладач Андросова Наталя презентували етапи участі у проєкті «Бібліотечний коворкінг», особливості його впровадження в освітній процес початкової школи та дошкільного закладу й залучення родин до розроблення тактильних книг «Арчі» і «Рукавиці святого Миколая», що створені в рамках проєкту. Лисак Наталя продемонструвала власну книгу із фетру та сенсорними елементами, яку пошила для своєї доньки.

(https://m.facebook.com/groups/375346339653709/permalink/1147347329120269/ )

Під час вебінару викладачі кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти ЦДПУ ім. В. Винниченка Андросова Наталя, Прибора Тетяна, студенти-волонтери, стейкхолдери обговорили освітні програми з підготовки фахівців системи Дошкільної та Початкової освіти. Педагоги сднз наголосили на потребі збільшення годин та урізноманітнення педагогічних практик для здобувачів вищої освіти різних рівнів та потребу введення окремих тем і спецкурсів щодо роботи із дітьми з особливими освітніми потребами, адже це реалії часу та загальнодержавна політика щодо соціалізації дітей.

Захід відбувається за підтримки Британської Ради в Україні в рамках програми Active Citizens Ukraine у партнерстві Агенція сталого розвитку «Хмарочос».

Інформацію підготувала викладач Н. Андросова

Альошина В. О. Синдром "відмови від діяльності"

Волощенко В. О. Синдром "Вербалізму"

Лисак Н. Синдром хронічної неуспішності

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись