• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемога студентів мистецького факультету на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Ступені майстерності”

Щойно група студентів музичного відділення мистецького факультету нашого університету повернулася з Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Сходинки майстерності”, котрий проходив на базі педагогічного коледжу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Студенти презентували виконавську та композиторську майстерність у номінаціях: педагог-музикант, педагог-вокаліст, моя методика, моя композиторська діяльність, майстерність концертмейстера, соціально-значуща творча ініціатива.

Викладачі кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін, доценти Т.Б. Стратан-Артишкова та Н.В. Свещинська допомогли студентам у підготовці конкурсних програм та створенні власних музичних творів різних жанрів.

Яскраве враження на членів журі залишив студент VI курсу Анатолій Савсюк, який у номінації “Моя композиторська діяльність” отримав диплом І ступеня. Його пісню “Моя любов” виконав студент III курсу Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Олександр Безай. У номінації “Педагог вокаліст” О. Безай виконав арії з опер В. Моцарта та Г. Генделя, за що отримав “Гран Прі” фестивалю-конкурсу. У номінації “Майстерність концертмейстера” А. Савсюка нагороджено дипломом ІІ ступеня. Високий рівень композиторської майстерності презентувала студентка IІ курсу заочної форми навчання Дар'я Дивляш, яка отримала диплом I ступеня у номінації “Моя композиторська діяльність” за авторство і художність виконання фортепіанного триптиху “Етюди”. У номінації “Викладач-музикант” диплом І ступеня отримала студентка ІV курсу Олександра Сербул за майстерність і технічність виконання програми педагогічного репертуару.

Досягнення більш ніж 50 учасників Всеукраїнського фестивалю-конкурсу оцінювало компетентне журі, яке очолював завідувач кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін нашого університету, професор В.Ф. Черкасов. Організатори заходу сподіваються на подальший розвиток фестивального руху, виявлення талановитої молоді, яка сприятиме популяризації та розвитку вітчизняного музичного мистецтва, формуванню духовної культури молоді.

Інформація надана мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись