• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«Майбутнє науки – за молоддю!»

Саме така ключова теза звучала на конференції молодих вчених Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, яка відбулася у актовій залі університету 18 березня 2014 року.

Ініціатором проведення конференції виступив науковий відділ та науково-дослідна частина Кіровоградського державного педагогічного університету та чолі із проректором з наукової роботи професором Садовим М.І., який наголосив на тому, що в умовах, коли вітчизняна наука залишається залежною від загального стану соціальної сфери, завдання молодих вчених – випереджати трансформаційні суспільні процеси, ініціювати перехід країни на інноваційний шлях розвитку.  Сучасному університету і Україні потрібні наукові школи, а для цього необхідна молодь. «Молодь необхідно заохочувати» – підкреслив проректор.

 В роботі конференції взяли участь 56 делегатів від восьми факультетів університету, які затвердили проект положення про молодих вчених КДПУ ім. В.Винниченка й обрали представників Ради Молодих Вчених, до складу якої увійшли рекомендовані факультетами провідні молоді вчені та науковці.

Так, головою Ради Молодих Вчених КДПУ ім. В.Винниченка було обрано кандидата фізико-математичних наук Макарчука О. П., заступником голови – кандидата біологчних наук Казначєєву М.С., секретарем ради – кандидата філологчних наук Пикалюка Р.В., членом ради від факультету філології та журналістики стала стипендіат Кабінету Міністрів України (2014-2016 рр.), кандидат філологічних наук Ткаченко Ірина Анатоліївна, членом ради від факультету іноземних мов став завідувач студентською наукою факультету іноземних мов Леонідов Олександр Сергійович, представником факультету історії та права було обрано кандидата юридичнихнаук Супруна В.М, від факультету фізичного виховання – кандидата педагогічних наук Стасенко О.А., від мистецького факультету – викладача Гусєву К.В., від факультету психології і права – кандидата психологічних наук Куліша В.І., від природничо-географічного факультету – кандидата біологчних наук Казначєєву М.С., від фізико-математичного факультету – стипендіата КабМіну, Премії Верховної Ради України, кандидата фізико-математичних наук Трифонову Олену Михайлівну.

Молоді вчені обговорили проблеми наукової діяльності в умовах сучасної інформатизації суспільства, серед яких питання рейтингу викладачів та наукометричних баз даних, а також окреслили подальші перспективи діяльності Ради Молодих Вчених в контексті визначених проблем, зокрема створення сторінки РМВ на сайті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Інформація надана науково-дослідною частиною КДПУ ім.В.Винниченка

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись