• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

Професор Кельнського університету Йорг Шульте прочитає онлайн-лекцію про Адама Міцкевича

Професор Кельнського університету Йорг Шульте прочитає онлайн-лекцію про Адама Міцкевича

Партнери ЦДПУ ім. В.Винниченка з Офісу розвитку та співробітництва Поморської академії в Слупську запрошують викладачів та студентів університету на четверту лекцію програми «А+ Лекції», що відбудеться 18 листопада 2021 року (четвер) і розпочнеться о 18:00. (GMT+1) польського часу. Подія буде доступна через платформу вебінару ClickMeeting.

Лекцію «Адам Міцкевич і гуманізм» прочитає Йорг Шульте –  професор слов’янської літератури Кельнського університету.

Про дослідника

Йорг Шульте є професором слов’янської літератури Кельнського університету з 2014 року. Вивчав слов’янську літературу в Одесі, Лондоні та Гамбурзі, отримав ступінь доктора філософії на основі дисертації про єврейські джерела у творчості Ісаака Бабеля, Бруно Шульц і Данило Кіш. Отримав стипендію Абі-Варбурга в Інституті Варбурга в Лондоні та працював викладачем у Коледжі міжфакультетських індивідуальних досліджень з гуманітарних наук (Коледж MISH) у Варшаві, а також координатором проєкту «Російська єврейська культурна спадкоємність у діаспорі» в Університеті Бата. У 2010/11 навчальному році був запрошеним професором Інституту міждисциплінарних досліджень «Artes Liberales» Варшавського університету. У період з 2009 по 2014 рік був почесним науковим співробітником кафедри івриту та єврейських наук Університетського коледжу Лондона (UCL). У 2016 році отримав премію імені Яна Кохановського Міжнародної асоціації польських наук. Засновник та координатор міжнародної магістерської програми подвійного ступеня «Історія культури та інтелектуальної діяльності між Сходом і Заходом».

Дослідницькі інтереси Йорга Шульте включають єврейську літературу в Центральній та Східній Європі, виживання класичної традиції в єврейській, російській, польській та сербсько-хорватській літературі, історію перекладу та історію просодії.

Модератор: професор Адела Куїк-Калиновська з Інституту філології Поморського університету в Слупську

Приєднуйтесь до зустрічі через платформу Click Meeting: https://akademiapomorska.clickmeeting.com/a-lecture-adam-mickiewicz-and-humanism-

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись