• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

Розпочато набір студентів та аспірантів закладів вищої освіти на онлайн-модулі EU Study Days in Ukraine

Розпочато набір студентів та аспірантів закладів вищої освіти на онлайн-модулі EU Study Days in Ukraine

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір студентів та аспірантів закладів вищої освіти на онлайн-модулі EU Study Days in Ukraine (Єврошколи), які відбудуться у березні-травні 2022 року.

До участі у проєкті запрошуються ті, хто поділяє європейські цінності, прагне дізнатися більше про Європейський Союз, а також знайти однодумців, з якими можна обмінюватися досвідом, втілювати спільні ініціативи та разом створювати майбутнє України як європейської держави. Під час навчання, учасники прослухають лекції від провідних спікерів, серед яких дипломати й експерти з ЄС та України. Формат Єврошкіл передбачає активні дискусії та живе спілкування, а учасники отримають знання про Євросоюз та відносини між Україною та ЄС.

Хто може стати учасником Єврошкіл

Студенти магістратури, або останнього курсу бакалаврату українських ЗВО денної форми навчання та аспіранти будь-якої форми навчання.

Як відбуватиметься навчання

Цього року заплановано проведення двох циклів інтерактивних освітніх модулів, що будуть проходити весною та восени. Кожен цикл складатиметься 10 модулів. 20 кращих слухачів будуть запрошені до участі у літній або зимовій школах в очному форматі.

Протягом навчання учасники/ці Єврошкіл представлять власні мініпроєкти, спрямовані на просування інтересів громади, ідей європейської інтеграції, комунікації, запобіганню дезінформації тощо. Ці мініпроєкти реалізовуватимуться спільно з представниками Мереж ЄС (євроклубами, інформаційними центрами ЄС, експертами Team Europe Ukraine, випускниками EU Study Days, Erasmus+, College of Europe).

Цього року передбачено наступні навчальні модулі для студентів:

  • Відкриття. Відносини Україна-ЄС;

  • Європейські інституції, право та цінності;

  • Економічні та торговельні відносини в ЄС. Бюджетна політика;

  • Європейська інтеграція України: складові, впровадження Угоди про Асоціацію, допомога ЄС, можливості від програм ЄС;

  • Європейська політика сусідства та Східне Партнерство;

  • Політика ЄС в сфері подолання інформаційних пасток. Дезінформація, фейки та маніпуляції – як виявляти і спростовувати;

  • Єдиний цифровий ринок. Кібербезпека, цифрові права;

  • Європейський Зелений курс;

  • Міграція та управління кордонами;

  • Комунікація ЄС для його громадян та українців.

Відбір відбуватиметься у два етапи:

Перший етап – відбір за заявками;

Другий етап – онлайн-тест з метою перевірки знань на європейську тематику. У разі необхідності можливі онлайн-співбесіди для студентів з метою перевірки рівня володіння англійською мовою.

Переможці відбору будуть повідомлені особисто електронною поштою не пізніше 15 березня 2022 року.

Дедлайн: Для участі у відборі потрібно заповнити заявку не пізніше 18:00, 07 березня 2022 року

Заповнити заявку можна тут

Контакти: [email protected]

Довідка: EU Study Days in Ukraine – освітній проєкт Представництва Європейського Союзу в Україні, започаткований у 2013 році. Мережа випускників налічує вже понад 1500 осіб. Проєкт має на меті розвиток мережі випускників, які цікавляться питаннями європейської інтеграції й спільно реалізують власні ініціативи у різних сферах діяльності. EU Study Days допомагає знаходити однодумців, які бачать розвиток України як європейської держави.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись