• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Міжнародна діяльність

Стипендії імені Фулбрайта для молодих викладачів та дослідників

Коли: до 1 листопада 2023 року.
Де: вся Україна.
Галузі: наука, дослідження.

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США та адміністрована Інститутом Міжнародної Освіти (IIE), посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. Узасаднена ідеєю взаємодії та взаєморозуміння й уґрунтована на пізнанні та повазі до розмаїтого світу, вона успішно діє з 1946 року, нині – більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – понад 1100 українців навчалися, стажувалися, проводили дослідження у США; більше ніж 750 американців викладали в українських вищих навчальних закладах і займались науковою працею.

Для кого:

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 45 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій.

Вимоги до кандидатів:

  • мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу.
    * Звертаємо вашу увагу на те, що українське громадянство та проживання в Україні на час проведення конкурсу залишається однією з важливих умов участі в Програмі. Однак, з огляду на те, що багато потенційних кандидатів знаходяться зараз не в Україні, Офіс Фулбрайта у 2023 році прийматиме документи від конкурсантів, які продовжують перебувати в Україні, а також тих громадян України, які знаходились в Україні до 24 лютого 2022 р., але змушені були покинути країну через війну.
  • викладати (на умовах повної або неповної ставки) у ВНЗ або мати щонайменше 2 роки досвіду викладання, навчання в аспірантурі, дослідницької, адміністративної роботи у системі вищої освіти або 2 роки професійного досвіду у відповідній у галузі
  • володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі (TOEFL iBT не менше 80 балів)
  • повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку отримують учасники програм обмінів
  • подаватись на іншу дослідницьку програму Fulbright Scholar не раніше ніж через 2 роки після перемоги у конкурсі за програмою Fulbright Research and Development Program.

Терміни: Документи приймають до 1 листопада щороку.

Усі деталі за посиланням: http://www.chaszmin.com.ua/stypendiyi-imeni-fulbrajta-dlya-molodyh-vykladachiv-ta-doslidnykiv-3/

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись