• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Анастасія Банік — випускниця природничо-географічного факультету та арт-директор Дендропарку

Привіт! Мас-медіа група повернулася зі своїх «канікул», а це означає, що ми продовжуємо розповідати дивовижні історії випускників. Кожного разу, успіхи випускників показують різнобічність та величезний потенціал студентів Кіровоградського державного педагогічного університету.

Ми дивуємо  історіями успішності та новими порадами для студентів нашого ВНЗ. Цього разу, медіа-група поспілкувалася з «дівчиною-свято». Через неї посміхаються оточуючі, кожного разу ви приходите на свята, організовані нею, танцюєте, спілкуєтеся з новими людьми, а вона радіє від цього і отримує справжнє задоволення. Вона навчить, як бути наполегливою в усьому, бути на висоті,спілкуватися з людьми та досягати успіху не тільки в навчанні, але і в високоповажній роботі.і Як це можливо? Дізнаємося далі...

Все почалося з наук…

Вибір вступити до КДПУ на природничо-географічний факультет полягав у бажанні вивчати науки, до яких я виявила інтерес та схильність ще в середній школі. Даний факультет я відкрила для себе ще навчаюсь в МАН (Малій Академії Наук) і було приємно, коли викладачі впізнали мене в рядах студентів-першокурсників. З перших профільних пар я зрозуміла, що зробила правильний вибір, коли старалась не пропустити жодного слова з уст викладачі та раділа довгоочікуваній можливості поглиблено вивчати улюблені дисципліни.

Приємні спогади…

Природничо-географічний факультет - це неймовірна кількість гумору, специфічних біологічних жартів, які рятують із царини безсонних ночей, яких стабільно було двічі на тиждень. Наскільки багато приємних спогадів, лабораторних робіт не для слабо нервових, що виокремити найпам’ятніший спогад злегка проблематично! Але як страшний сон, на все життя я запам’ятала практику І курсу, на якій потрібно було зібрати 50 видів рослин, 50 видів комах, визначити зібраний матеріал, зробити етикетки (вид, рід, ряд, родина і т.д.) українською і латиною, гарно оформити і вивчити для здачі! Я сиділа останньої ночі перед здачею з купою гербарію, сушила в духовці, сушила праскою – це була найстрашніша ніч! Це свого роду «посвята», яку проходять всі першокурсники.

Рішучість та сміливість…

Я потрапила до Корпорації «ХХІ Століття» журналістом, навчаючись на другом курсі ПГФ. Я відчувала до цього схильності і моєю працею були задоволенні. (На третьому курсі я стала головним редактором газети факультету «Природничий Епіцентр). Коли сезон завершився,а дана посада була скорочена, я думала, що лишуся на боці глядача культурно-масових заходів. Проте мій хороший друг Михайло Кісельов, колишній арт-директор Дендропарку, переконував мене спробувати. Коли я майже погодилась і наступного дня мала йти на співбесіду, я зателефонувала йому і сказала: «Міша, не прийду, мені страшно і я передумала!». Влучне слово переконливого друга спрацювало, я поборола свій страх і мене все ж запросили працювати. Спочатку було дуже складно. Ти не знаєш абсолютно нічого: де взяти апаратуру звичайну, а де для діджеїнгу? Як побудувати якісний концерт, а попереду Відкриття Сезону на яке прийде все місто! Як замовити шоу з іншого міста, вислати передплату, а що як не приїдуть і це не шоу, а зовсім фейк. Як зрозуміти яка вартість шоу адекватна, а яка завищена? В цій роботі важливий досвід і контакти по місту.

Після 30-ти годин, відпрацьованих в суботу та неділю, мов вижатий фрукт (але скоріш нагадуєш овощ) вчишся до ранку понеділка, напівсонний їдеш до універу, де опитування проходить тет-а-тет зі студентом, і пишеш та розповідаєш цикл трикарбовоних кислот, синтез глюкози, синтез глікогена, синтез АТФ і т.д. Це було пекельно важко суміщати і в голові одна думка: «За що мені це.». Але батьки виховали в мені перфекціоніста, тому якщо я берусь до якоїсь справи – вона має бути виконана максимально якісно, робота це чи навчання.

Безцінне від факультету…

Вміння працювати до останніх сил, щоб результат перевершив сподівання. Мотивацію до першості, самостійність, першокласні знання. Я вдячна факультету за розуміння, адже з другого курсу мене поглинула робота і ПГФ дав мені підтримку у моєму самоутвердженні не в ролі вчителя (на даний момент! Я таки планую бути педагогом!). Я дякую своєму кураторові Данилків Ользі Миколаївні, за те, що вона турбувалась про мене, мов мама та декану - Клоцу Євгену Олександровичу за мудрість та розуміння.

Природничий-факультет неймовірно дружній. Ми були, мов одна родина. За роки навчання я не відчула лицемірства, сарказму чи підстави.

Якби мені був шанс стати абітурієнткою, і я була перед вибором куди вступати, я б все в житті зробило точно так само, навіть без мінімальних змін. Зараз, я маю абсолютне відчуття, що я на своєму місці і рухаюсь правильним шляхом і це робить мене щасливою.

Цінуйте…

Робота арт-директором для мене і є активним відпочинком! Вільного часу досить мало, а твоїми друзями стають аніматори, ведучі, mc, PJ. Я панічно люблю нові знайомства з творчими людьми, тому навіть з деякими артистами з інших міст часом зав'язуються товариські стосунки.

Відчуття, коли ти стоїш за кулісами, дивишся на захід, як на своє дитя, бачиш енергетику і як шаленіє публіка, усвідомлення, що це зробив ти наскільки безцінне, що жоден відпочинок не ладен принести скільки радості, як спостерігати над успішно проведеним заходом.

Натхнення в усьому…

Будучи юною та енергійною, джерело натхнення шукаєш сам в собі, в своїх бажаннях, в оточуючих та природі. Проте найбільше надихає закоханість. Коли я окрилена взаємним почуттям любові, в мене виникає маса ідей, які хочеться втілити. Надихає також похвала керівництва. Інколи джерелом натхнення є публіка, коли ти бачиш, що захід їй до душі – це як індикатор того, щоб ти рухаєшся правильним шляхом.

Освіта…

Допомогає не скільки фахова спеціальність, як освіченість та грамотність, яка була набути з роками навчання в університеті. Етичне спілкування, терпимість, привітливість, такт, адже все ж працюєш у сфері послуг та розваг. Педагогічна освіта допомогає у плануванні дитячих свят, адже знаючи особливості розвитку певної вікової категорії і будуєш план заходу.

Відпочинок…

Був один випадок на роботі, який розповість сам за себе. У нас була дуже динамічна пінна вечірка, людей неймовірна кількість, я стояла за кулісами і відчувала неосяжне щастя в душі, адже ми даруємо людям емоції І, за правопорядком, ми мали примусово завершити захід раніше запланованого часу. І мій MC Velik (Сергій Ільїн) говорить: «Настя, мне хочеться плакать от того, что это нужно заканчивать». А у мене аналогічне відчуття у душі, яке точніше не передати! І коли ми стояли за кулісами із задіяним творчим персоналом, закінчивши (вже пізнього вечора!) працювати раніше, попри втому, ми не хотіти, щоб захід завершувався!

Бувають моменти, коли емоційно згораєш і хочеться спокійного відпочинку з друзями вдома або у затишній кав’ярні. Мої друзі часом ображаються, що рідко бачать мене через зайнятість на роботі, проте це люди, перевірені роками, обставинами, які ставляться з розумінням.

Студентам…

На природничо-географічному факультеті потрібна тільки важка праця над навчанням. Наш факультет готує загартованих високоосвічених майбутніх педагогів. Моя порада студентам – наполегливо працювати для майбутньої успішної самореалізації. Але мене рятувала ще й харизма та активна культурно-масова діяльність.

Побажання…

Студентам: Не боятись шукати себе і ніколи лінитись. Я дуже люблю вираз Че Гевари: «Устал — отдохни. Но тогда ты никогда не будешь первым». Не дивитись на успіх інших і ніколи нікому не заздрити. Заздрити мають тобі. Якщо немає схильності до творчості та креативу – розвивайся в науці, в бізнесі. Головне – ніколи не стій на місці, відкинь ідеї фаталісту і відбудовуй себе сам.

А університету – бути вимогливими, мотивувати до праці, підтримувати студентів у їх творчих виявленнях. 

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись