• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Наталя Романюк - науковець, викладач Київського національного університету культури і мистецтв, тренер із особистісного розвитку

news 2016 02 29 10 50Про вибір факультету

У старших класах я навчалася в педагогічному ліцеї. Вчителі викладалися максимально, то була справді сильна підготовка, на найвищому рівні. Більшість із тих, хто з нами працював два роки, були з педуніверситету. І це подіяло краще будь-якої реклами. Крім того, тоді (а це 2005–2007 роки) на факультеті життя вирувало: кілька разів проводився «Медіа-фест», організовувалися різноманітні конкурси й концерти. Тож я остаточно переконалася, що наш університет і факультет зокрема – те, що треба.

Навчання на факультеті, звісно, зробило свій внесок. Маю на увазі і фахову підготовку, але передусім – людей, з якими тут зустрілася. Деякі з них стали для мене близькими друзями, деякі – справжніми вчителями, а дехто –  одночасно і другом, і вчителем.

Не загубіться у професії!

Радити, як не загубитися у професії чи житті, – дуже відповідально. Але, якщо можна, то моя порада буде такою: уявіть себе старшим на скількись років (наприклад, на сорок) і оцініть у тому віці, чи важливе те, чим ви займаєтеся сьогодні. Не відчуваю, що наш обласний виш гірший від національного столичного.  Переконалася, що наша кафедра  не поступається іншим подібним, а багато в чому – навіть краща.

Наш факультет – це те, що треба! Точно знаю, що тут я познайомилася з людьми, які суттєво вплинули на моє життя. І цього уже було б достатньо, аби не шкодувати про вибір навчального закладу…

Бакалаврську роботу можна виконати на найвищому рівні

За вісім років існування спеціальності «Видавнича справа та редагування» і п’ять років діяльності кафедри видавничої справи та редагування  вперше було втілено у видавничу практику проект наукової монографії в межах бакалаврської роботи.

З таким серйозним випробуванням впоралася Наталя Романюк, підготувавши до друку літературознавчу монографію І. А. Ткаченко «Поезія і поетика степу в українській літературі» («Степова Еллада», 2011 р.).

Можна бути багатопрофільним

Наталя Романюк вирізнялася в студентські роки особливою стилістикою редакторської роботи, дизайнерськими підходами, наполегливістю й сумлінністю у виконанні фахових завдань, багатопрофільністю. Погодьтеся, наявність у «редакторському портфелі» студента наукової монографії та навчально-методичного видання – серйозний показник професійної зрілості.

Окрім цього, Наталя Романюк ініціювала створення інтернет-видання «Листівки центральної України», яким сміливо можна продемонструвати багатогранність фахової компетенції випускників спеціальності «Видавнича справа та редагування».

Можна стати тренером з особистісного розвитку

Наталя активно долучається до роботи з громадськістю: успішно пройшла чергову програму «Літньої школи тренерів» (2012 р.), організовану «Спілкою ініціативної молоді», на базі факультету філології та журналістики Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченка, провела дві тренінгові програми.

Шлях до науки

Наталя навчається в аспірантурі Інституту журналістики і міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв, пише кандидатську дисертацію під керівництвом професора М. С. Тимошика.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись