• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Тетяна Мацюк - веб-дизайнер

Тетяна Мацюк - веб-дизайнер

Факультет – прекрасний старт

Факультет виявився прекрасним стартом для становлення особистості та загальної освіти. Для будь-якого фахівця важливе правильне написання та вимова слів. На тумбочці у мене живуть словники, правда, з російської мови. Як приємний бонус, мене тепер просять вичитувати макети інших дизайнерів на предмет граматичних помилок перед відправкою замовнику. Філфак в цьому плані дуже допоміг.  Багато в чому допомагають знання про розташування текстів в так званому «білому просторі», психології їхнього сприйняття читачем, в деякій мірі, навіть маніпуляції ним.

На мій подив, знадобилася і математика – перед тим, як адаптувати сайт до мобільної версії, потрібно дуже чітко уявляти, що і в яких пропорціях зменшиться/збільшиться. Часто доводиться звертатися до університетських підручників.

Веб чимось схожий на газетний друк, але зі своїми відмінностями, звичайно ж. Шкодую, що було так мало англійської. Доводиться іноді робити макети закордонним клієнтам, для цього консультуємося з людьми, які викладають або ідеально знають мову. Всі спеціалізовані програми англомовні.

Хочете писати –  пишіть, хочете малювати – малюйте

Головна порада, яку нам давали – вірити в себе. Це виявилося не так уже й легко. Коли не виходить щось одне, берешся за інше, але й там можна пролетіти. Ось тут підстерігає страх, а раптом не такий вже я і здібний. І важливо не вдаватися у філософію, а чітко поставити собі мету. Перед цією роботою я змінила чотири інших. Так що просто вірте в себе. Обирайте те, до чого лежить ваша душа і на що вказують здібності. Хочете писати –  пишіть, хочете малювати – малюйте. Все у ваших руках.

Не прислухайтесь до громадської думки або наполегливих прохань батьків. Вони, звичайно, досвідченіші й багато в чому розумніші, але жити з обраною професією саме вам! Слухайте себе. Важливо не зламатись.

Ніколи не вийде з людини добрий професіонал, який працює у нецікавій йому сфері.

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись