• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Історії успішних випускників

Бойко Людмила Борисівна, учитель вищої категорії.

Бойко Людмила Борисівна, учитель вищої категорії, старший учитель Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, переможець обласного етапу фахового конкурсу «Учитель року-2015» в номінації «українська мова та література», випускниця філологічного факультету 1998 року.

Напевне, ви теж полюбляєте читати «Теплі історії» видавництва Брайт*Букс. Укотре перечитую історії людей, яких ми знаємо і любимо, знайомлюсь із новими… Моя ж історія розпочалася 1993 року. Тато вважає, що для жінки в цьому світі існує лише дві професії – лікаря та вчителя. Після двох невдалих спроб вступити до медичного коледжу, на сімейній раді вирішили – вступати до педагогічного вишу. Я не протестувала, бо змалку читала багато; книги, які потрапляли до рук, читала і вночі, нехтуючи маминими заборонами псувати зір. У нашій 14 групі не було жодного хлопця (було справді прикро), але зауважу, що відрадно звучали слова викладачів про нас розумних і красивих.

На часі пригадуються лише кумедні історії. Перед парою виразного читання хтось запропонував написати на дошці «Hello, baby!». Викладач (ім’я збережу в таємниці), увійшовши до аудиторії, поглянув на дошку і пафосно виголосив: «Привіт, баби!» Стало ніяково і смішно. А наш улюблений Сашко з 13 групи (нині поважний викладач) одного разу прийшов у светрі навиворіт. На запитання, чому так одягнений, відповів, що так протестує проти програшу улюбленої футбольної команди.

І все ж училося легко та із задоволенням. До п’ятого курсу улюблені дисципліни, чи, напевне, викладачі: О.О.Домаранський, В.П.Марко, Г.Д.Клочек, О.І.Крижанівська, Л.П.Кричун... А на п’ятому курсі трапилося неочікуване: уперше не склала іспит із української мови. Синтаксис! Із усіх розділів мовознавства найкраще його розуміла і готувалася, як ніколи. Про цей білет «Вставні та вставлені конструкції» розповідаю навіть учням, сподіваючись, що вони, на відміну від мене, усвідомлять різницю між цими ускладнювальними компонентами. Самолюбство тішив факт, що я була у складі інших 50-ох засмучених студентів.

Минуть роки… і прийде перемога у фаховому конкурсі «Учитель року-2015» в номінації «українська мова та література», участь в успішних проектах (безсумнівно, що це заслуга моїх викладачів).

Про наш факультет згадую з ностальгією. Однокурсники, яких рада бачити, друзі, з якими товаришуємо понад двадцять років, і найрідніші, найтепліші викладачі.

Обравши професію філолога, жодного разу не пожалкувала. Із гордістю говорю, що я – учитель української мови і літератури. Прагну рідну мову й літературу залишити у своїх учнях назавжди як найцінніший скарб. Вірю, що сила слова виплекає нових самобутніх і самодостатніх українців.

Блог Бойко Людмили Борисівни

Інформацію надано факультетом філології та журналістики

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись