• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Юридична клініка

Студенти-клініцисти провели диспут на тему «Відновне правосуддя»

29 листопада 2022 року відбувся диспут на тему «Відновне правосуддя», в якому взяли участь здобувачі освітньої програми «Право» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, студенти-консультанти юридичної клініки «Artium de lex» Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Спікерами заходу виступили – Жуков Даниїл, Тішин Ярослав, Разєнков Данило та Бліндовська Анастасія.

Доповідачі розкрили зміст та особливості відновного правосуддя, визначили форми відновного правосуддя в Україні; проаналізували зарубіжний досвід та окреслили шляхи інтеграції відновного правосуддя у національне законодавство.

Окрім того, обговорили: соціальні та юридичні особливості відновного правосуддя; ефективність відновного правосуддя стосовно неповнолітніх, які вчинили кримінальні правопорушення; продемонстрували приклади застосування відновного правосуддя у вирішені конфлікту між потерпілим та правопорушником, використовуючи статистичну інформацію щодо таких випадків в м. Кропивницькому. 

Тема викликала зацікавленість у слухачів, які активно ставили питання й дискутували.

Студенти зробили висновок, що в Україні варто особливу увагу приділяти захисту прав неповнолітніх осіб, що обумовлює необхідність створення особливих умов для забезпечення та реалізації їхніх прав.

1

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись