• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Юридична клініка

Правопросвітницький захід «Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб»

Правопросвітницький захід «Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб»

15 березня 2024 року в межах проходження виробничої практики у юридичній клініці «Artium de Lex» ЦДУ ім. В. Винниченка був проведений правопросвітницький захід на тему «Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб» для здобувачів ОП Право першого (бакалаврського) рівня ЦДУ ім. В. Винниченка.

Спікерами виступили здобувачі 4 курсу ОП Право першого (бакалаврського) рівня ЦДУ ім. В. Винниченка Богатир Володимир, Рожков Євгеній, Руденко Ігор.

Студенти розкрили поняття ВПО, та гарантії їх прав. Крім того, розповіли про забезпечення прав ВПО отримати документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус. Продемонстрували права ВПО на зайнятість, пенсійне забезпечення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, соціальні послуги, освіту, виборчі та інші права.

Тема викликала зацікавленість у студентів, тому що у зв’язку з повномасштабним вторгненням кількість ВПО в Україні зростає, тому обізнаність щодо їх прав та обов’язків важлива для майбутніх фахівців-правників.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись